15.8 C
Athens
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

ΑΣΕ Δήμου Παύλου Μελά: Απάντηση έγγραφο του ΔΣ του Συλλόγου

Πρόσφατα

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Παύλου Μελά, που ενημερώνει σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση στις 19/01/2023, διαπιστώνουμε ότι, η πλειοψηφία του έδειξε ενδιαφέρον για την καταβολή του γάλακτος και μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος, σε συνάντηση που έγινε με τον δήμαρχο και τον δικηγόρο του δήμου  “…για το θέμα του γάλακτος που δεν χορηγήθηκε (4 μήνες)…” και ότι “…Είμαστε σε αναμονή σχετικής απάντησης από τον Δήμαρχο για την δυνατότητα ή όχι πληρωμής του σε χρήμα…”.

Μήπως όμως το ενδιαφέρον είναι όψιμο και υποκριτικό; Οι ίδιοι δεν είναι, που νομιμοποιούσαν με τη στάση τους, την θέση της δημοτικής αρχής, που έλεγε ότι το γάλα δεν συγκαταλέγεται στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα και καλούσαν τους εργαζόμενους να αποσύρουν τις αγωγές; Τι λένε τώρα σ’ αυτούς που τους άκουσαν και τις απέσυραν και γιατί δίνουν το δικαίωμα στο δήμαρχο να αποφασίσει “…για την δυνατότητα ή όχι πληρωμής του σε χρήμα…”, όταν το γάλα πρέπει να χορηγείται καθημερινά και δεν μπορεί να γίνεται αναδρομικά;

Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να φροντίζει και το γάλα να καταβάλλεται στην ώρα του, αλλιώς οι εργαζόμενοι, για να προφυλάξουν την υγεία τους, αναγκάζονται να το αγοράζουν καθημερινά και γι’ αυτό πρέπει να αποζημιώνονται με το κόστος αγοράς του.

Δεν κατανοούμε επίσης την αναφορά σχετικά με την “…πληρωμή του παραβόλου από τους συναδέλφους που κέρδισαν το δικαστήριο…” και στο αν ενημερώθηκε ή όχι το ΔΣ, όταν μια ομάδα συναδέλφων, την τελευταία στιγμή δεν τους άκουσε και εντέλει διεκδίκησε και δικαστικά την μη χορήγηση των ΜΑΠ και του γάλακτος και τη διενέργεια των ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, όπως υποχρεούται να κάνει η διοίκηση του δήμου από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακόμα επιμένει η πλειοψηφία να εφευρίσκει τρόπους για να τιμωρεί τους συναδέλφους αυτούς επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές τις δικιές τους και της δημοτικής αρχής;

Το προηγούμενο προεδρείο του συλλόγου δεν δέχεται μαθήματα διαφάνειας από αυτούς και απολογείται μόνο στους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν την στήριξη που παρείχε σ’ όλους και το γεγονός ότι παρέδωσε το ταμείο του συλλόγου πλήρως τακτοποιημένο και με ταμειακό υπόλοιπο τέτοιο που μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει όλους τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους και σε έκτακτες δυσκολίες τους. 

Η ΑΣΕ και οι εκπρόσωποί της στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή, που με τη στάση της θα καταπατά τα δικαιώματα τους ή θα συμπεριφέρεται μεροληπτικά και επιλεκτικά απέναντί τους.

14-02-2023
Από την ΑΣΕ Παύλου Μελά

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις