12.5 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Απεργιακή κινητοποίηση στην «Green Properties» ενάντια στις απολύσεις

Πρόσφατα

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Green Properties» πραγματοποίησε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων μισθωτών μηχανικών με δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. 

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας ενόψει και της εξέτασης της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας της Καλλιθέας, που τελικά μετά από αίτημα της εταιρείας μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 22 Φλεβάρη. Επιπλέον, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας είχε προκηρύξει απεργία σε εργοτάξια και στα οποία έγιναν παρεμβάσεις.

Το Σωματείο καταγγέλλει «την εργοδοσία της Green Properties που επιχείρησε – ανεπιτυχώς – να διαλύσει τη νέα συγκέντρωση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Φλεβάρη, έξω απ’ την έδρα της εταιρείας. Η αποφασιστική στάση των μελών του Σωματείου ενάντια στην επίθεση των ‘φουσκωτών’ μπράβων που έδρασαν με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και της ΟΠΚΕ, εμπόδισε την εργοδοσία να πετύχει το στόχο της. Η εργοδοσία επιστράτευσε τους ίδιους μπράβους που πριν τρεις βδομάδες «συνόδευαν» απ΄την είσοδο ως τη θέση εργασίας και επιτηρούσαν 11 συναδέλφισσες/ους μας μέχρι να συλλέξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια να τους οδηγήσουν στην έξοδο».

Προσθέτει ότι «η εργοδοσία της Green Properties επιχειρεί να επιβάλλει ένα εργασιακό χώρο “γαλέρα” όπου:

-Η έμπρακτη ατομική τρομοκράτηση των εργαζόμενων αποτελεί «φυσική» εξέλιξη του αντεργατικού πογκρόμ των ομαδικών απολύσεων μισθωτών μηχανικών που συλλογικά διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους.

Οι εκδικητικές απολύσεις αποτελούν “φυσική” αντίδραση στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων για αυξήσεις μισθών, κατάργηση της “μαύρης” εργασίας, κατάργηση του καθεστώτος των μηνιαίων ανανεούμενων ατομικών συμβάσεων με Μπλοκάκι, έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, τήρηση των αδειών και του ωραρίου με ανθρώπινες συνθήκες διαλείμματος και υγιεινής ενάντια στην εντατικοποίηση.

-Στα εργοτάξια κυριαρχεί η αδήλωτη εργασία και η παραβίαση ωραρίων. Άλλωστε μετά από καταγγελίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, έχει χρεωθεί πρόστιμα για αδήλωτη εργασία και παραβίαση ωραρίων στα εργοτάξια.

-Οι πρόσφατες ομαδικές απολύσεις δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”, αποτελούν κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο. Οι εργαζόμενες /-οι που απολύθηκαν απεργούν και διεκδικούν όχι ατομικά αλλά συλλογικά και απευθυνόμενοι για στήριξη στο Σωματείο τους. Είχε προηγηθεί απόλυση μέλους του ΣΜΤ λόγω συμμετοχής της στην 24ωρη γενική απεργία του περασμένου Απρίλη προς τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων που είχαν απεργήσει. Τότε αρκετοί εργαζόμενοι είχαν περάσει από “φιλική ανάκριση” γιατί τους είδαν να μιλούν με τους συγκεντρωμένους έξω απ΄την εταιρεία.

Δεν τρομοκρατούμαστε, διεκδικούμε συλλογικά με βάση τις ανάγκες μας!

Μαζικοποιούμε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και διεκδικούμε :

-Ανάκληση των ομαδικών εκδικητικών απολύσεων

-Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)

-Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα τις ετήσιες άδειες.

-Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

-Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.

-Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)».

Πηγή: 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις