21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντί-Λογος για το φονικό σεισμό σε Τουρκία – Συρία | Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη των λαών

Πρόσφατα

Ο Μεσούτ Χάντσερ, καθισμένος σε ένα σωρό από μπάζα που πριν από το σεισμό ήταν το σπίτι του, κρατάει το χέρι της 15χρονης νεκρής κόρης του Ιρμάκ, η οποία βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, στην πόλη Καχραμανμάρας της Τουρκίας

Ο σεισμός 7,8 ρίχτερ αλλά και οι πολλαπλοί ισχυροί μετασεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και την Συρία άφησαν πίσω τους ερείπια χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν αλλά και χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Αυτή τη στιγμή οι νεκροί φτάνουν περίπου τους 5.000. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000.

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε αυτούς του λαούς. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η αλληλεγγύη, η φιλία και η αλληλοβοήθεια είναι αυτά που τους ενώνουν και τους δίνουν δύναμη.

Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν (σεισμοί σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, πυρκαγιά στο Μάτι), η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της χώρας μας και της Τουρκίας κατάργησε τα σύνορα που ορθώνουν τα συμφέροντα των πολεμοκάπηλων κυβερνήσεων και εμπόρων όπλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες , τους συλλόγους και τα συνδικάτα να προσφέρουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στα θύματα των γειτονικών λαών. Καλούμε να οργανώσουν αποστολές υλικής βοήθειας και να στηρίξουν οικονομικά τις πληττόμενες από το σεισμό γείτονες μας.

Προτείνουμε στους Συλλόγους μας να αναλάβουν άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες.

Ενδεικτικά ήδη έχουν  αναλάβει πρωτοβουλία ανθρωπιστικής βοήθειας οι:

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Συλλογική Κουζίνα El Chef

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις