15.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Ένα εξώδικο από τον επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη και η απάντηση | Από την Αφροδίτη Τζιαντζή

Πρόσφατα

«Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι την 30.01.2023 δημοσιεύσατε στο φύλλο 3.014 της πανελλήνιας κυκλοφορίας καθημερινής εφημερίδας σας «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» και ειδικότερα στη σελ. 7 και στη στήλη «Πολιτικά ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» το κατωτέρω αναληθές και αβάσιμο ανυπόγραφο άρθρο, με πομπώδη τίτλο «ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ» το οποίο βρίθει ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το άτομό μου, το περιεχόμενο του οποίου έχει επί λέξει ως εξής: «Το εγκώμιο του επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη έπλεξε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου φαρμακευτικής κάνναβης της ισραηλινής Tikun Olam στην Κόρινθο. Ο επιχειρηματίας, που αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό για την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Εnerga-Hellas Power, συνδέεται εμμέσως με το νέο εγχείρημα και ήταν παρών στην εκδήλωση. Ευπρόσδεκτες οι νέες επενδύσεις ακόμα και αν, όπως θύμισε σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, εκκρεμεί η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σε εταιρικές οντότητες που σχετίζονται με τον Μηλιώνη και την Tikun Olam Greece».

Με το οποίο με διασύρετε στην κοινή γνώμη αφού διατυμπανίζετε αναίσχυντα ότι μετέρχομαι τάχα έκνομες ενέργειες, στα πλαίσια των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων.

Το ανωτέρω δημοσίευμα είναι παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και ανυποστήρικτο, καθώς ουδόλως σχετίζομαι με νέες επενδύσεις μέσω εταιρικών οντοτήτων για τις οποίες εκκρεμεί έρευνα, από την Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ αδυνατώ να αντιληφθώ τα πραγματικά σας κίνητρα για τη δημοσίευση της επίμαχης ψευδούς και παραπλανητικής είδησης, η οποία και έλαβε χώρα κατά παράβαση όλων των κανόνων που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, με την οποία οφείλετε να συμμορφώνεστε.

Τα ως άνω συκοφαντικώς δυσφημιστικά ψεύδη που διατυπώνετε σε βάρος μου δημιουργούν αναληθείς παραστάσεις στον μέσο αναγνώστη, κονιορτοποιώντας έτσι βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.

Οχι μόνο οφείλατε εκ της ιδιότητάς σας να ερευνήσετε το αληθές των ανυπόστατων πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση σας, αλλά ακόμα και να επιχειρήσετε πρότερη επικοινωνία μαζί μου για να εισακουστεί η δική μου άποψη επί του ζητήματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα προσέφερε τουλάχιστον μια επίφαση έστω αντικειμενικής παρουσίασης του θέματος».


Η απάντηση της συντάκτριας:

Το σύντομο σχόλιο της «Εφ.Συν.» αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναδημοσίευσε στο twitter ο έγκριτος δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, για έρευνες των αρχών σε νομικές οντότητες της αλλοδαπής, που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Τikun Olam Greece (Newsbomb, 19/1/2023, «Η Tikun Olam Ελλάδος, η κάνναβη, ο Μηλιώνης και οι αναφορές των τραπεζών στην Αρχή για το Ξέπλυμα»). Η συμμετοχή του κ. Μηλιώνη στη νέα επένδυση εργοστασίου φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο είναι γνωστή, ενώ η είδηση που προηγήθηκε των εγκαινίων δεν έχει διαψευσθεί. Φυσικά και δεν υπάρχει «απώτερο κίνητρο» για να σχολιάσουμε ένα δημοσίευμα, που είναι ήδη γνωστό και προσβάσιμο από όλους στο διαδίκτυο, με αφορμή είδηση της επικαιρότητας.

Αφροδίτη Τζιαντζή

Πηγή: efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις