14.2 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Απεργία στον ΕΦΚΑ; «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει» τονίζουν οι Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις…

Πρόσφατα

Βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών, που αποτελεί άλλη μια πρωτοτυπία αυτής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι σίγουρα η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων σαράντα ετών στην Ελλάδα.

Όμως ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν σταματά ούτε προεκλογικά να επιτελεί το καταστροφικό του έργο και το βλέπουμε πολύ έντονα και στον ΕΦΚΑ. Έτσι για τα μόνα, που δείχνει ενδιαφέρον είναι πως θα εξυπηρετήσει τον ιδιωτικό τομέα με τα golden boys\girls και την ΑΕ ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας, αλλά και πως θα συνεχίσει να κοροϊδεύει τους πολίτες αυτής της χώρας με ψέμματα για την απονομή των συντάξεων, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Οι διαγωνισμοί για τους μάνατζερ είναι σε εξέλιξη και είναι εντελώς διάτρητοι για να διορίσουν στις θέσεις ευθύνης με καθαρά κομματικά κριτήρια. Μοριοδοτούν την συνέντευξη με 40% (!) και με άλλο ένα 40% την προϋπηρεσία του ιδιωτικού τομέα, που κανείς δεν μπορεί να επαληθεύσει. Οι διαδικασίες τρέχουν θέλουν να προλάβουν τυχόν αλλαγές από τις εκλογές.

Με την ίδια πρεμούρα προχωρούν στη δημιουργία της ΑΕ, για την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, όπου εκεί το χτύπημα είναι τριπλό: 1) ξεπούλημα κυριολεκτικό των ακινήτων για ξενοδοχεία κυρίως, 2) εργασιακή ανασφάλεια για το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας και 3) διαχείριση και συντήρηση των ακινήτων του ΕΦΚΑ πλήρως από ιδιωτικές εταιρίες και εργολάβους.

Η ηγεσία της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ πρότεινε κινητοποιήσεις εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, αλλά ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί τίποτα. Σαν παράταξη θέσαμε εγκαίρως και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και μετά με ανακοίνωση μας, ότι πρέπει να οργανώσουμε έναν παρατεταμένο αγώνα με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Προτείναμε να γίνει αμέσως μετά τις γιορτές η προκήρυξη απεργίας σε συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι τα μέσα Φλεβάρη το αργότερο, μαζί με άλλες δράσεις και ανάλογη οργάνωση.

Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε. Βρισκόμαστε στις αρχές Φλεβάρη και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί από την ΠΟΣΕ. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση ενδέχεται να ορίσει τις εκλογές στις αρχές Απρίλη, κάτι που δυσκολεύει την πραγματοποίηση μιας απεργιακής κινητοποίησης σε προεκλογική περίοδο.

Πρέπει άμεσα το προεδρείο της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ να προκηρύξει 24ωρη απεργία και να ξεκινήσουμε τις περιοδείες και την ενημέρωση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Έχουν περάσει δύο τουλάχιστον μήνες από τις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες στην ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και το συνδικαλιστικό πεδίο ελάχιστα έχει αλλάξει. Μπορεί τη σκυτάλη να πήρε η παράταξη της Συμμαχίας, βάζοντας την ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα θέση, αλλά με αφορμή αυτή τη μη εξαγγελθείσα ακόμη κινητοποίηση, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη συνέχεια. Καμία από αυτές τις τρεις παρατάξεις δεν έχει τη διάθεση να συγκρουστεί με την πολιτική ηγεσία και η παράταξη της Συμμαχίας προσανατολίζεται στη λογική των κινητοποιήσεων-ντουφεκιών στον αέρα.

Δεν πρέπει με αφορμή την όποια προεκλογική περίοδο να αναστείλουμε τους αγώνες μας, αντίθετα πρέπει να τους εντείνουμε εφόσον και η κυβέρνηση δεν σταματά το καταστροφικό της έργο. Ούτε μπορούμε να μπούμε πάλι σε μια λογική κάποιων κινητοποιήσεων, για να πει η συνδικαλιστική ηγεσία ότι έκανε κάτι. Τέλος σημειώνουμε ότι ούτε οι τυχόν κυβερνητικές αλλαγές θα διορθώσουν την κατάσταση που βιώνουμε στον ΕΦΚΑ. Η ενοποίηση όλων των Ασφ. Ταμείων αποφασίστηκε στο 3ο Μνημόνιο, που ψήφισε και ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

Πρέπει να μπούμε σε έναν παρατεταμένο και οργανωμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το Κοινωνικό Κράτος και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ & ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις