15.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άμεση ανάκληση της συνδικαλιστικής δίωξης και μετακίνησης του μέλους Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Χρήστου Γαρνάβου

Πρόσφατα

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης συνδικαλιστή

Ο γνωστός πλέον στο πανελλήνιο, για τις αγωγές και τις μηνύσεις συνδικαλιστών, για τις πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και άσκησης δημόσιας κριτικής, δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά, με απόφασή του, μετακινείται, χωρίς τη συναίνεσή του, από την υπηρεσία στην οποία εργάζεται, ο συνάδελφος Χρήστος Γαρνάβος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, με την παράταξη της ΕΑΣ Εργαζομένων Αλίμου – που στηρίζεται από το ΜΕΤΑ/ΟΤΑ και την ΕΑΣ/ΑΔΕΔΥ-, στο Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής ΣυΔΝΑ, που εδρεύει στο δήμο Καλλιθέας, μακριά δηλαδή από τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ασκεί τις συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις και να είναι ξεκομμένος από τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.

Η απόφαση αυτή του δημάρχου, την οποία καταγγέλλει και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, είναι εκδικητική, στοχεύει στην παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης και αντιβαίνει στην παρ. 5 του άρθρου 30, του ν.1264/1982, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «…δεν επιτρέπεται η μετάθεση των κατά την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου δημοσίων υπαλλήλων, που είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ή προσωρινών διοικήσεων πρωτοβάθμιων οργανώσεων, εφ΄ όσον αυτές ανήκουν σε δευτεροβάθμιες μέλη τριτοβάθμιων οργανώσεων, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των ίδιων των υπαλλήλων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης…».

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που ο συνάδελφος Χρήστος Γαρνάβος υφίσταται τέτοιες διώξεις. Το 2018, πάλι με απόφαση του δημάρχου, παύθηκε από προϊστάμενος και τοποθετήθηκε ως απλός υπάλληλος σε άλλη υπηρεσία. Σημειώνουμε ότι, ο εν λόγω συνάδελφος, είχε επιλεγεί για προϊστάμενος διεύθυνσης διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και είχε υπηρετήσει ανελλιπώς σε θέσεις ευθύνης από το 2007 ως το 2018. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152, του Ν. 3463/06, στην οποία προσέφυγε ο συνάδελφος, δεν εφαρμόστηκε ποτέ από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, που …κατά τα άλλα εμφανίζεται ως υπερασπιστής της νομιμότητας.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις οφείλουν να σταθούν απέναντι και να καταδικάσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές και αντεργατικές αποφάσεις, που το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ευθυγραμμίζονται με την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιδιώκει την απαξίωση, τον πλήρη έλεγχο και την παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής απόφασης και καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν και να στηρίξουν το συνάδελφο Χρήστο Γαρνάβο.

28-01-23 
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Διαβάστε επίσης: Σύλλογος Δήμου Αλίμου | Καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη και μετακίνηση σε άλλο δήμο του μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Χρήστου Γαρνάβου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις