15.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Βουλή: Ο Χατζηδάκης εξακολουθεί να καλύπτει το Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε

Ανακάλυψε «Κλουζώ» εντός της ΕΥΠ και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσφατα

Είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν κεντρικό ρόλο στο τεράστιο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, καθώς το όνομά του ήταν από τα πρώτα που διέρρευσαν ως στόχος παρακολούθησης, η οποία έχει αποδειχθεί μέσα από μπαράζ δημοσιευμάτων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε την ευκαιρία κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετηθεί για το καίριο πολιτικό ζήτημα που αφορά άμεσα και τον ίδιο.

Όμως ο υπουργός Εργασίας επέλεξε για ακόμη μια φορά να καλύψει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιρρίψει τις όποιες ευθύνες σε αόρατους «Κλουζώ» εντός της ΕΥΠ και, φυσικά, να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δήλωσε, μεν, ο… πιο ενοχλημένος Έλληνας από την ιστορία αυτή, για να προσθέσει ότι θέλει την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.  Ωστόσο, για την ταμπακιέρα δεν είπε ούτε λέξη. 

Αντιθέτως, έκανε αυθαίρετα λόγο για «πράκτορες 000» και «Κλουζώ» οι οποίοι «αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους» σε βάρος του και στη συνέχεια «άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν»

Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργού, εκείνου, δηλαδή, που έχει την άμεση εποπτεία της ΕΥΠ και άρα των παρακολουθήσεων και υποκλοπών της υπηρεσίας, μιλώντας για πρωτοβουλίες Μητσοτάκη με την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι έχει δείξει σεβασμό των θεσμών. 

«Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του», πρόσθεσε.

«Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν το κρύβει άλλωστε. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι αυτός που επικρίνει και παριστάνει τον εισαγγελέα και τέλος ισχυρίστηκε «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα βεβαίως, διότι η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διαυγής. Όλα αυτά αποδεικνύονται άλλωστε και από όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει. Τόσα χρόνια στην πολιτική μπορεί να έχω κατηγορηθεί για την ιδεολογική μου κατεύθυνση και τις πολιτικές μου επιλογές, αλλά ποτέ, ούτε από τον πιο φανατικό αντίπαλο, για την ηθική μου υπόσταση και την ακεραιότητά μου. Ωστόσο, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και κάθε επικοινωνία σου και ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων μεθοδεύσεων».

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις