5.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Αγωνιστική και «θερμή» υποδοχή σε Μητσοτάκη και Πλεύρη | Συγκέντρωση, πλ. Ελευθερίας, Ηράκλειο Κρήτης, Πέμπτη 26 Γενάρη, 9.30πμ.

Πρόσφατα

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι υγειονομικοί της Κρήτης θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, συνοδεία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, θα παραστεί σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10πμ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ), Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ) και Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ) μέσω του συντονιστικού τους ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 πμ. Τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής και το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και ο Σύλλογος ΓΝΑΝ. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΡΗΤΗΣ | Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ), Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ), Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ)

Εν όψει της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του πρωθυπουργού, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης προκηρύσσουν εξάωρη στάση εργασίας (08:00-14:00), την οποία καλύπτει η ΟΕΝΓΕ, και καλούν τους γιατρούς των νοσοκομείων και της ΠΦΥ της Κρήτης να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 π.μ.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια.

Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Ρεθύμνου και Ιεράπετρας, των δομών ψυχικής υγείας παιδιών, του κέντρου αίματος του Βενιζελείου. Κενά «μπαλώνονται» με μετακινήσεις γιατρών (π.χ. παθολόγων και αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Ηρακλείου στο ΓΝ Ρεθύμνου), που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο υποστελέχωσης, εντατικοποίησης και νέων παραιτήσεων.

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ. Διεκδικούμε ενίσχυση του συνόλου των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ της Κρήτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθολικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες δουλειάς μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΝΗ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ Κ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας των 11 – 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 7πμ έως 3μμ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας δεν είναι ανεκτή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.

Μαζικά και ενωτικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί να παρουσιάσουμε τις δικές μας αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
  • Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Σχετικές αναρτήσεις:

Συμμετοχή εργαζομένων ΓΝΑΝ στην παγκρήτια συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης | Πέμπτη 26 Γενάρη, 9.30πμ. | ErgasiaNET

ΟΕΝΓΕ: Όλοι και όλες στην παγκρήτια συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης | Πέμπτη 26 Γενάρη, 9.30πμ. | ErgasiaNET

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις