Ανοιχτή σύσκεψη για την ΛΑΡΚΟ, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 10πμ.,
στο κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού στο εργοστάσιο της Λάρυμνας

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με την αλληλεγγύη που έχετε εκφράσει στον τρίχρονο αγώνα μας, κόντρα στις επιδιώξεις των υποψηφίων επενδυτών, των Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους νόμους που μας επιβάλλουν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κάναμε Πρωτοχρονιά και φέτος μέσα στα πόστα εργασία μας.

Περνάμε δύσκολα με τις οικογένειές μας, μας έχει «φάει» η ανασφάλεια, έχουμε εξαντληθεί οικονομικά, αλλά είμαστε μέσα στο ring της ταξικής πάλης και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τη νίκη.

Έξι (6) μήνες μετά από την παύση λειτουργίας και την ομαδική απόλυση διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών έχει «κολλήσει» στο καυγά των επενδυτών.  Παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί για το τι ενέργειες θα γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έτσι ώστε  η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε επαναλειτουργία σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες  στις 30.000 ευρώ ανά τόνο.

Οι θέσεις και οι προτάσεις που έχουν τα σωματεία μας και στηρίξατε ανεπιφύλακτα μέχρι σήμερα οι ίδιες οι εξελίξεις που βιώνουμε τις επιβεβαιώνουν.

Οι εργαζόμενοι κλείνουμε 3 έτη εργασιακής ανασφάλειας, απαξίωσης, οικονομικής ασφυξίας έχοντας υποστεί στο σύνολο του μισθολογικού κόστους περικοπές που αγγίζουν το 50%, δηλαδή 25% μεγαλύτερες από τις εγκληματικές ρυθμίσεις που προβλέπονταν από το άρθρο 21 του νόμου 4664 του 2020.

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ | Αγωνιστικά κάλαντα στα υπουργεία Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομικών για δουλειά με δικαιώματα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ΛΑΡΚΟ είναι έτοιμη να δοθεί έναντι «πινακίου φακής», χωρίς καμία διασφάλιση για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της, όλων των θέσεων εργασίας και την καταβολή του μόχθου μας.

Με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις 1η Φεβρουαρίου 2023 όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πηγαίνουμε στο ταμείο ανεργίας για να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου και σειρά, για τα απορριπτέα από την πλευρά μας, προγράμματα «παγκοσμιοποίησης και  κοινωφελούς εργασίας».

Για να έχετε πλήρη γνώση των σημερινών συνθηκών πού ζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σας στέλνουμε συνημμένο αρχείο την επιστολή που έχει λάβει η Κυβέρνηση από τις 11 Δεκεμβρίου 2022 και αναμένουμε (δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη) συνάντηση μαζί της για δοθούν απαντήσεις στους προβληματισμούς μας.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 10πμ  στο κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

 Παρακαλούμε μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 να έχετε δηλώσει συμμετοχή ή αποστείλει το ψήφισμα αλληλεγγύης στο e-mail μας έτσι ώστε να διευθετηθεί το χρονοδιάγραμμα της σύσκεψης και να ανακοινωθούν  οι εκφραστές αλληλεγγύης στον τρίχρονο αγώνα που δίνουμε.

Χρόνια πολλά και καλή αγωνιστική χρόνια.

Με αίσθημα ένας για όλους και όλοι για έναν και έχοντας σίγουρο ότι θα ανταποκριθείτε για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα μας,  καλή αντάμωση.

 

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Σειρά κινητοποιήσεων μέχρι τέλη Γενάρη | Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΥΠΕΝ, ΥΠΟΙΚ και υπ. Εργασίας (28/12)