Δήλωση-ενημέρωση των μελών της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ, Παντελή Βαϊνά (Παρεμβάσεις) και Άκη Σωτηρόπουλου (ΕΑΣ), εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο
που στήριξαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΕΑΣ

Η περίεργη σιωπή των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην πρότασή μας να βγει ανακοίνωση για τον απεργό πείνας Χατζηαγγέλου…

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 3/1/2023 καταθέσαμε στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ την παρακάτω πρόταση για έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με το θέμα του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου , ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενος για τη μεταφορά του στις φυλακές Νιγρίτας στη Βόρεια Ελλάδα και για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τους λόγους της μεταφοράς αυτής. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάστασή του, η οποία θεωρείται κρίσιμη λόγω της παντελούς μη πρόσληψης τροφής και υγρών. Τόνισαν επίσης ότι δεσμεύονται από την ιατρική δεοντολογία να μην προβούν σε καμία ιατρική πράξη  χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή. Η Διεθνής Αμνηστία καλεί έντονα τις ελληνικές αρχές να παράσχουν άμεσα στον Θάνο Χατζηαγγέλου και στους δικηγόρους του όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη μεταφορά του στη φυλακή, σύμφωνα με τον νόμο.

Είναι προφανές ότι για μια ακόμη φορά τα δημοκρατικά δικαιώματα καταστρατηγούνται και μια ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει να θυσιαστεί στον βωμό της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης να επιδεικνύει ακραίο αυταρχισμό απέναντι σε όποιον κινητοποιείται και διαμαρτύρεται.

Μας προκαλεί, όμως, απορία και κατάπληξη που καμία παράταξη της Ε.Ε. δεν έκανε τον κόπο ούτε καν να απαντήσει στην πρότασή μας.