Συνάδελφοι/σες

Σε συνέχεια της απόφασης του 19ου Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, αλλά και της Συνεδρίασης του ΔΣ την 16/12/2022 αποφασίστηκε η εκκίνηση κινητοποιήσεων του κλάδου με αιχμές (α) τα μεγάλα θέματα των αποδοχών μας και των μισθολογικών μας διεκδικήσεων, (β) την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και την υποστελέχωση και (γ) τα προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης τα οποία συνεχίζονται και εντείνονται. Ειδικά για το τελευταίο θέμα πραγματοποιήθηκαν:

Κοινή συνισταμένη και στις δύο συσκέψεις ήταν η επανεκκίνηση της κινητοποίησης για τις ΥΔΟΜ μέσα στον Ιανουάριο του 2023 με επικαιροποιημένα αιτήματα, ώστε να αναδείξουμε τις ευθύνες και τους κινδύνους των Υπαλλήλων, τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης και της πολυνομίας, την αποτυχία της μεταφοράς τους στους Δήμους.

Ανάλογα με τις εξελίξεις προτείνεται και η εκκίνηση κινητοποιήσεων και στις Επιτροπές του Ν.4412/16 για τα Δημόσια Έργα, αλλά και η προκήρυξη 24ωρης Απεργίας μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Οι Α’ Βάθμιες Ενώσεις καλούνται να συνεδριάσουν και να αποστείλουν τις απόψεις τους για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων με Συνελεύσεις, Περιοδείες, ενημερωτικές συναντήσεις, ανάδειξη των διεκδικήσεων μας, αλλά και με προτάσεις για τον εμπλουτισμό τους. Το 2023 να μας βρει όλους και όλες υγιείς, αποφασιστικούς και αγωνιστικούς