ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Παπανικολάου καταδικάζει τις προειλημμένες αποφάσεις του Διοικητή του νοσοκομείο για μετακινήσεις και υποβαθμίσεις συναδέλφων. Προχώρησε, μάλιστα, σε μετακίνηση συναδέλφου που είναι εκλεγμένη στο εργασιακό σωματείο του Παπανικολάου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς και σε υποβιβασμό της Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας. Οι αποφάσεις μάλιστα πρωτοκολλήθηκαν εν μέσω μάλιστα των εορτών. Αναρωτιόμαστε άραγε αν φοβόταν την αντίδραση των εργαζομένων; Ρητορική ερώτηση καθώς η συμπεριφορά του να αποφεύγει συνάντηση με το σωματείο και τους δεκάδες συναδέλφους που προχώρησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για τις μετακινήσεις το αποδεικνύει περίτρανα.

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι καθόλου καινούργιες. Ευθύνη για τις υπερεξουσίες κάθε διορισμένου Διοικητή από την εκάστοτε κυβέρνηση, και τις απεριόριστες αρμοδιότητες του έχουν όλες οι κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις που δεν έχουν λειτουργήσει τα υπηρεσιακά συμβούλια από το 2006. Φαίνεται πως βολεύει όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, να μπορούν με αποφάσεις των Διοικητών και των ΔΣ των νοσοκομείων, που πλειοψηφία αποτελούν τα διορισμένα μέλη του, να κόβουν και να ράβουν, με κριτήριο πάντα την εμβάθυνση στην ιδιωτικοποιημένη και εμπορευματοποιημένη λειτουργία των νοσοκομείων.

Με αυτές τις πρακτικές ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου απέδειξε ότι θα ακολουθήσει πιστά αυτή την κατεύθυνση που υπηρετεί την περαιτέρω λειτουργία του νοσοκομείου με κριτήρια αγοράς. Ότι δεν θα αξιολογεί τους εργαζόμενους με βάση τα τυπικά τους προσόντα, τα έτη προϋπηρεσίας και τη συνολική προσφορά τους στο Νοσοκομείο, αλλά αποκλειστικά με βάση μικροκομματική συμφέροντα και κυρίως με κριτήριο πως το νοσοκομείο θα λειτουργεί καλύτερα με τους όρους αγοράς, την λογική κόστους-οφέλους. Απέδειξε ότι θα απαξιώνει το ρόλο του Σωματείου αρνούμενος πεισματικά να συναντηθεί μαζί του.

Απαιτούμε άμεσα από τον Διοικήτη του νοσοκομείου:

  • Να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τις προκλητικές αποφάσεις που εξέδωσε εναντίον των εργαζομένων του νοσοκομείου.

  • Να μην επιχειρήσει να προβεί ξανά σε αντίστοιχες αυθαίρετες και αυταρχικές ενέργειες εναντίον κανενός εργαζομένου του Νοσοκομείου.

Σε κάθε περίπτωση, να είναι σίγουρος ότι η απάντηση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Παπανικολάου θα είναι άμεση και δυναμική.

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ