Στις 16 Δεκέμβρη, στις 7μμ., στον κινηματογράφο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, η Πρωτοβουλία γυναικών για την ειρήνη πραγματοποίησε αντιπολεμική εκδήλωση με κείμενα, εικόνες και τραγούδια. Στόχος να πει: «ΝΑΙ  στη ζωή, την αγάπη, την ειρήνη, ΟΧΙ  στον πόλεμο».

Ακολουθεί απόσπασμα από το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Γυναικών για την ειρήνη (το πλήρες κείμενο. με τις συμμετέχουσες και τις υπογράφουσες εδώ):

Επειδή μας λένε ότι ο κόσμος μας απειλείται από την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εξάντληση  των πόρων, τις οικονομικές κρίσεις, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τα κύματα των προσφύγων. Αλλά  ξεχνούν να μας πουν ότι στην ρίζα όλων αυτών είναι οι πόλεμοι. 

Επειδή μας λένε ότι η παγκοσμιοποίηση μπορεί να καταπιέζει και να παραμορφώνει την ζωή του πλανήτη, όμως το «παγκόσμιο χωριό» εξασφαλίζει τον διάλογο των πολιτισμών και άρα την επιβίωση και την ειρήνη. Αλλά ξεχνούν να μας πουν ότι τα συμφέροντα που προωθούν αυτήν την παγκοσμιοποίηση τρέφονται κυρίως με πολέμους. 

Επειδή οι Πόλεμοι αυτοί που μπορούν να φέρουν την παγκόσμια καταστροφή  χτυπούν κάθε τόσο την πόρτα μας και  οι γυναίκες, τα παιδιά, οι άμαχοι  είναι προνομιακοί στόχοι τους.

Να γιατί εμείς, γυναίκες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, την Σερβία, απ’ όλο τον κόσμο, ξεκινούμε μια προσπάθεια εντός και εκτός συνόρων να πούμε όχι στον πόλεμο. Αυτόν που σαρώνει σήμερα την Ουκρανία, αυτόν με τον οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν απειλεί μονότονα την Ελλάδα, και όχι μόνον, όλους τους πολέμους που  φυτρώνουν όπου γης  για  να  δηλητηριάσουν την ζωή των  λαών πριν την αφαιρέσουν.