Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης οργανώνουν 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Ολες οι μεγάλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συμμετέχουν και καλούν μαζικά τα μέλη τους να δώσουν το «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Την 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, καλύπτοντας στο ανώτερο επίπεδο τους εργαζόμενους στα δημόσια σχολεία του λεκανοπεδίου, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11.30 ώς τη λήξη του ωραρίου.

38ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Αποφάσεις στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ (14/12) και των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ (15/12)

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) καλεί σε συγκέντρωση, το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, προκηρύσσοντας παράλληλα τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις τρεις πρώτες του απογευματινού και με δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

Στην απεργία συμμετέχει αντιστοίχως και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) καλώντας τις τοπικές ΕΛΜΕ της περιφέρειας να πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα συγκεντρώσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ειδικά για το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έχει αποφασιστεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα (19/12) στις 14.00.

ΑΡΕΝ: Φωνή και δύναμή μας η ΕΛΜΕ | Απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 15 Δεκέμβρη

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!» διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί, που ζητούν μεταξύ άλλων επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου 2016-2017 και συνολικότερη οικονομική αναβάθμιση, αλλά και άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. «Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν πώς θα αντεπεξέλθουν στα πολυάριθμα και υπέρογκα, πλέον, έξοδα μόνο για τις βασικές τους ανάγκες […] Το νοίκι, η θέρμανση, η μετακίνηση, η διατροφή, τα χρειώδη δηλαδή για να ζήσει κάποιος/α, έχουν μετατραπεί σε πολυτέλεια και κανένα voucher, pass, “καλάθι” ή οτιδήποτε άλλο δεν διασκεδάζει, πλέον, ούτε τις εντυπώσεις. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τούς μαθητές μας και τους γονείς τους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες δυσκολίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΟΕ στο κάλεσμά της.

Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών συνδικάτων (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) με κύριο αίτημα την αύξηση μισθών στις 15/12

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης με βασικό αίτημα την αύξηση των αποδοχών, την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη μείωση του αφορολόγητου, ωστόσο θέτει επιπλέον ένα ολόκληρο διεκδικητικό πλαίσιο που αφορά ειδικά την ιδιωτική εκπαίδευση: από την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου του 2012, που μείωσε τις αποδοχές τους κατά σχεδόν 40%, την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη γενναία αύξηση αποδοχών για τους εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και ιδιωτικά ΙΕΚ μέχρι εντατικούς ελέγχους και αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για τις ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί από τις ελεύθερες απολύσεις και «το φαινόμενο της ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης», όπως υποστηρίζει η ΟΙΕΛΕ.

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) δίνει απεργιακό ραντεβού την Πέμπτη στα Προπύλαια, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας (11.00-14.00): «Στις 15 Δεκέμβρη να αποδείξουμε βάσιμους τους φόβους τους ότι δεν θα τους στρώσουμε το χαλί, ούτε θα κάνουμε πίσω σε αυτά που έχουμε ανάγκη. Οπως έκαναν και άλλοι κλάδοι (εργαζόμενοι e-food, οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.ά.) που με ενότητα, αποφασιστικότητα και απεργιακό αγώνα κέρδισαν ΣΣΕ και αυξήσεις! Με αγώνες και ενότητα θα εμποδίσουμε παλιά και καινούργια σχέδιά τους για έναν εξοντωμένο εκπαιδευτικό και ένα σχολείο που εξοντώνει τους μαθητές και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα» | Πηγή: efsyn.grΔιαλεκτή Αγγελή

#38 «στη δουλειά και στον αγώνα» | Απεργίες υγειονομικών (14/12), εκπαιδευτικών (15/12) και κρατική δολοφονία Κώστα Φραγκούλη