Συνεχίζεται, σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 9πμ., στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη σε δεύτερο βαθμό των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών πολιτικών προσφύγων και προσφυγισσών από την Τουρκία, που έχουν καταδικαστεί σε συνολικά 333 χρόνια φυλάκισης και βρίσκονται κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές. Από τις 7 Οκτώβρη βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη, την αφαίρεση της καταδίκης για «τρομοκρατική οργάνωση» με τον τρομονόμο (187A), τα ονόματα των βασανιστών τους αστυνομικών και την επιστροφή των χρημάτων του ταμείου των προσφύγων και τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από την αστυνομία.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους (Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης, Αλέκα Ζορμπαλά, Δημήτρης Σαραφιανός και Πατρίκιος Πατρικουνάκος), κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης τύπου: οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες αντιμετωπίστηκαν με λογικές συλλογικής ευθύνης. Εκ μέρους τους Επιτροπής για τη Λευτεριά των 11, μίλησε η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη και ανέδειξε τον εκδικητικό και πολιτικά υποκινούμενο χαρακτήρα της πρωτόδικης απόφασης, η οποία βασίστηκε στην ιμπεριαλιστική «λίστα τρομοκρατίας» της ΕΕ, ενημέρωσε για τα αιτήματά τους και για την κατάσταση υγείας τους που καθημερινά επιδεινώνεται.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δικάσιμου, την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη, απορρίφθηκε από την πρόεδρο της έδρας το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να υπάρξουν ηχογραφημένα πρακτικά, καθώς στη πρωτόδικη διαδικασία οι 11 καταδικάστηκαν με αλλοιωμένη διατύπωση που προστέθηκε στα γραπτά πρακτικά. Η πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι δε θα επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα. Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέδειξαν τις αντιφάσεις του κατηγορητηρίου, επιχειρώντας να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς του αστυνομικού μάρτυρα κατηγορίας.

Η δίκη των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία δικάσιμος, σύμφωνα με το μέχρι δικαστικό προγραμματισμό.

Επιτροπή για τη λευτεριά: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη δίκη των 11 αγωνιστών/στριών και απεργών πείνας από την Τουρκία (1, 12 και 14/12, ώρα 9πμ.)


​Για να διαβάσετε περισσότερες αναρτήσεις από το ErgasiaNET που αφορούν στους «11», που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές με συνολική ποινή φυλάκισης 333 χρόνια, πατήστε εδώ.