ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ | Αθήνα, 05.12.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ξεκινά η έρευνα εργασιακής εμπειρίας!»

Άλλη μια προσπάθεια προσχηματικής επικοινωνίας με τους εργαζομένους από τη διοίκηση Σαχίνη.

Δε συμμετέχει κανένας!

Δεν αφιερώνουμε ούτε 15 λεπτά για να βοηθήσουμε τη διοίκηση που αγνοεί επιδεικτικά, έως εκδικητικά, τις ανάγκες μας και αντί να ικανοποιήσει το ομόθυμο αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250,00 € και συμπληρωματική ΣΣΕ μας στέλνει,στημένο με τη Metron Analysis, ερωτηματολόγιο για να «υφαρπάξει» κατευθυνόμενα αποτελέσματα και να καταλήξει σε προαποφασισμένα συμπεράσματα.

Μερικές συγκεκριμένες παρατηρήσεις για το ερωτηματολόγιο.

Υπάρχουν στο ερωτηματολόγιο, στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε μέσω της «Πηγής μας», 62 ερωτήσεις αλλά καμία ερώτηση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250,00

Ούτε για τη συμπληρωματική ΣΣΕ

Ούτε για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών υγειονομικό μας.

Υπάρχουν 13 ερωτήσεις για τον άμεσο προϊστάμενο και μόλις  6 ερωτήσεις για τη διοίκηση!

Και αφού επί 2,5 χρόνια εφαρμόζεται ένα οργανόγραμμα που έχει προκαλέσει χάος στην εταιρία έρχεται το ερωτηματολόγιο  να ρωτήσει δήθεν για την οργανωτική δομή και αν αυτή είναι ξεκάθαρη.

Ενώ οι ερωτήσεις 32, 34 και 55 προετοιμάζουν με σαφήνεια για την εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης να αμφισβητήσει τον κανονισμό προσωπικού και το υγειονομικό σε βάρος των εργαζομένων καθώς και την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Η συγκεκριμένη έρευνα επιστρέφεται, από τους εργαζόμενους, ως απαράδεκτη.

Ο σύλλογός μας είναι διατεθειμένος να συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός ερωτηματολογίου που πράγματι θα επιτρέψει σε όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν και με αυτό τον τρόπο τη γνώμη τους και το οποίο αφενός δε θα είναι κατευθυνόμενο και αφετέρου θα είναι ελεγχόμενη η διαφάνεια και η αξιοπιστία των απαντήσεων και των αποτελεσμάτων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, δια των συνδικαλιστικών τους οργάνων, απαιτούμε:

• Άμεση καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν από την καθυστερημένη υλοποίηση του ασφαλιστηρίου. Ποσό που υπολογίζεται σε περίπου 15.000.000,00 €.
• Άμεση οικονομική ενίσχυση 250,00 €/μήνα για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
• Υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ.   


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λυμπέρης Κώστας