ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαστάσεις ανοιχτής και δημόσιας σύγκρουσης προκάλεσε η προκλητική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που αφορά το νέο συνυποσχετικό που υπέγραψε με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (εκπροσωπούν τα πλοία της ποντοπόρου Ναυτιλίας) και με το οποίο στην ουσία μειώνεται η φορολογική συνεισφορά των μεγαλοεφοπλιστών στα δημόσια έσοδα!

Το γεγονός αυτό προξένησε την άμεση και έντονη αντίδραση της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Πλοίων η οποία στην ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι η «πρόθεση της κυβέρνησης είναι (με το αναφερόμενο μέτρο) να δημιουργήσει δυο κατηγορίες πλοιοκτητών, τους ευνοούμενους και εκείνους της Β΄ Κατηγορίας»!

Επιπλέον κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ζητά από τους πλοιοκτήτες των ρυμουλκών να «πληρώσουν τέλος ανάλογο με την ιπποδύναμη και φόρο επί των μερισμάτων με ποσοστό που δεν προσδιορίζει, ενώ για τους εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας η φορολογία είναι σαφώς προσδιορισμένη στο 5% του όποιου ποσού αποφασίσουν να εισάγουν στην Ελλάδα οι εφοπλιστές! Ενώ για τους μικρούς εφοπλιστές το αφήνει στην εφαρμογή των γενικών διατάξεων».

Σχετική καταγγελία για το επαίσχυντο και πολιτικά αισχρό συνυποσχετικό Κυβέρνησης- ΕΕΕ έχει κάνει η ΠΕΝΕΝ και την οποία απέστειλε στη Βουλή για την ενημέρωση της θέσης της στα πολιτικά κόμματα.


ΠΕΝΕΝ: ΕΕΕ – Μεγαλοεφοπλιστές | Μπαταχτσήδες ακόμη και στην εθελοντική φορολογική συνεισφορά!