Ενισχύουμε το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Με τις ανάγκες μας μπροστά. Μετατρέπουμε τις ψήφους σε αγώνες.

Το ΓΕΩΤΕΕ δημιουργήθηκε ως ένας συμβουλευτικός θεσμός του κράτους, ακόμα όμως και μέσα στα όρια αυτά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και την προβολή μιας άλλης πρότασης για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας μας όπως και της προστασίας του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τα κινήματα.

Οι κυβερνητικές πολιτικές επί σειρά ετών χτυπούν τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματά των γεωτεχνικών. Οι γεωτεχνικοί με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε φτηνή εργατική δύναμη τόσο στο δημόσιο όσο και στις εταιρείες, ενώ και οι αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τεράστιες πιέσεις. Το καλό μεροκάματο, ο καλός μισθός και τα ικανοποιητικά εισοδήματα αποτελούν παρελθόν για τους συναδέλφους. Την ίδια ώρα αυξάνεται η μερική απασχόληση και η ανεργία.

Το μικρό ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ έτσι όπως έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στον θεσμό και σε αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν. Το ΓΕΩΤΕΕ σε πλήρη απαξίωση λειτουργεί σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των γεωτεχνικών.