ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο ιδιωτικοποιεί τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει τα ιδιωτικά κέντρα Υγείας και καταδικάζει την πλειονότητα του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Επίσης με το νομοσχέδιο καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση την Γιατρών του ΕΣΥ και θα μπορούν να ασκούν πλέον και ιδιωτικό έργο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο δίνει την επιλογή σε όσους «το επιθυμούν» και «δεν τσιγκουνεύονται να πληρώσουν για την υγεία τους» να το κάνουν.

Το νομοσχέδιο έχουν ήδη απορρίψει και καταδικάσει η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και οι Ενώσεις Ν/Σ Γιατρών σε όλες τις άλλες πόλεις της Χώρας.

Επειδή για το νομοσχέδιο από αύριο Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, θα γίνεται συζήτηση στη Βουλή, οι Ν/Σ Γιατροί έχουν εξαγγείλει:

  • Δευτέρα, 28/11 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή, ώρα 12.30.
  • Τρίτη 29/11: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, ώρα 12.30.
  • Πέμπτη 1/12 μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα συγκέντρωση στη 1:00μ.μ στη Βουλή.

Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ συμπαραστέκεται στον αγώνα των Ν/Σ Γιατρών, ο αγώνας τους για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας είναι και δικός μας αγώνας και καλεί όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να ενισχύσουν τον αγώνα των Ν/Σ Γιατρών με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις της Αθήνας και των άλλων πόλεων, όπου καλούν οι τοπικές Ενώσεις των Ν/Σ Γιατρών.