ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Αναξιόχρεοι, κακοπληρωτές και βαθιά αναξιόπιστοι αποδεικνύονται οι μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας ακόμη και σε αυτή την σκανδαλώδη εθελοντική εισφορά που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει με το ελληνικό κράτος να καταβάλλουν ελάχιστα ψίχουλα από τα τερατώδη υπερκέρδη τους!

Θυμίζουμε ότι η εθελοντική συνεισφορά θεσπίστηκε σε συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με τον τότε Πρόεδρο της ΕΕΕ Θ. Βενιάμη κάτω από το βάρος της κοινωνικής πίεσης την μνημονιακή περίοδο αλλά και των παρεμβάσεων της Ε.Ε. που οι δανειστές ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως την φορολόγηση των εφοπλιστών αφού, η φορολογία επί του τονάζ που ίσχυε, απέδιδε πενταροδεκάρες στα δημόσια φορολογικά έσοδα…

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος (Φλεβάρης 2019-ΣΥΡΙΖΑ) παρέμειναν άθικτες οι συνταγματικές ρυθμίσεις που φοροαπαλάσσουν τους εφοπλιστές!

Μόλις πριν 3 μέρες είχαμε καταγγείλει το νέο Συνυποσχετικό που μέσω τυμπανοκρουσιών ανακοίνωσαν από κοινού Μητσοτάκης- Τραυλού, ως πράξη πολιτικής-κοινωνικής και οικονομικής αθλιότητας!

Υποτίθεται ότι με αυτό αυξάνεται η συμμετοχή των εφοπλιστών από 40 στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάζοντας προσεκτικά το συνυποσχετικό διαπιστώνουμε τη μεγάλη πολιτική απάτη περί αύξησης της φορολογίας της λεγόμενης Ναυτιλιακής κοινότητας..

Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση αλλά επέρχεται και μείωση στη φορολογία τους αφού μειώνονται «από 10% σε 5% τα εισαγόμενα ποσά σε οιοδήποτε και νομίσματα προερχόμενα από μερίσματα των πλοιοκτητριών εταιριών ή εταιριών χαρτοφυλακίου».

Διευκρινίζεται επίσης ότι πέρα της συνομολογημένης συμφωνίας στο Συνυποσχετικό, «ουδέν δικαίωμα εκ του νόμου 27/1975 του άρθρου 107 του Συντάγματος και του εν γένει θεσμικού Ναυτιλιακού πλαισίου θίγεται!

Το πλήρες κείμενο του Συνυποσχετικού μπορείτε να το (δείτε εδώ), επισημαίνουμε ότι αυτό έχει «υποχρεωτική εφαρμογή» από το σύνολο των διαχειριστριών εταιριών πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία, υπό την προϋπόθεση της διαχείρισης  (των υπό ξένη σημαία πλοίων) από την Ελλάδα ανεξαρτήτως της προσχωρήσεως τους ή μη στο νέο Συνυποσχετικό και την πρόσθετη πράξη αυτού (ρήτρα Συλλογικής Δέσμευσης!)»

Αυτή η επαίσχυντη, εκτρωματική και βαθιά αντιλαϊκή συμφωνία θα τεθεί το επόμενο διάστημα για έγκριση στην ελληνική Βουλή.

Συνταρακτική αποκάλυψη

Πριν στεγνώσει το μελάνι από άρθρο – παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ (δείτε εδώ) αναφορικά με το νέο Συνυποσχετικό έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα αποκάλυψε χθες ότι ολοκληρώθηκε  η εκκαθάριση  για τα συμπληρωματικά χρηματικά ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι Ναυτιλιακές εταιρίες στο Υπουργείο Οικονομικών για τη διετία 2018-2019.

Από αυτό τον επισταμένο έλεγχο προκύπτει ότι οι Ναυτιλιακές εταιρίες από τα 40 εκατ. ευρώ που πρόβλεπε έως τώρα το Συνυποσχετικό επί της οικιοθελούς εισφοράς   αυτές κατέβαλαν 30 εκατ. ευρώ και τώρα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για το 2018 και 2019 ώστε έτσι να συμπληρωθεί το ποσόν 40 + 40 εκατ. για τα δύο έτη 2018-2019!

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνει και η εκκαθάριση της διετίας 2020-2021 και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και σε αυτή τη διετία οι εφοπλιστές δεν κάλυψαν το ποσόν των 80 εκατ. ευρώ…