H συνέντευξη Tύπου που πραγματοποιήθηκε στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, στις 6/11, με θέμα: «(Παιδο)βιαστές: Συγκάλυψη-ατιμωρησία, Μέσα και μέθοδοι κοινωνικής χειραγώγησης που αθωώνουν το σύστημα εξουσίας».
Όπως σημειώνει η Λαϊκή Συνέλευση στην ιστοσελίδα της στο facebook, «η συζήτηση προγραμματίζαμε να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Δράμας έξω από το μαγαζί του παιδοβιαστή, ανοιχτά και εξώστρεφα, όμως λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκαστήκαμε να μεταφερθούμε στο στέκι».
Καμία συγκάλυψη και ανοχή | Διαδήλωση και πορεία στη γειτονιά Σεπολίων-Κολωνού, 15/10, 12μ.
Η συνέντευξη αυτή, «όπου αποτυπώνονται ξεκάθαρα απόψεις γύρω από το ζήτημα του παιδοβιασμού και του τραφικινγκ, αποτελεί ένα μόνο σημείο από τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιούνται στη γειτονιά μας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην επιζώσα, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη, μέχρι να στοχοποιηθούν κράτος και παρακράτος, μέχρι οι γειτονιές μας να γίνουν ασφαλές περιβάλλον για όλες μας, μέχρι όλοι και όλες μας να μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς».
Στη συνέντευξη τύπου, τη συζήτηση ανοίγει η Λαϊκή Συνέλευση (βίντεο), και μιλούν (με χρονική σειρά): Οι δημοσιογράφοι Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (βίντεο) από το The Manifold project και ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης (βίντεο) από τους Reporters United, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη (βίντεο), ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου, η Βικτωρία από τη φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat-burn the rich not the witch, και η πρόεδρος του ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης» Δήμητρα Τάσσου.