ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Στην συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 25 Νοέμβρη 2022 ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ανάμεσα στα προβλήματα που ανέδειξε ήταν και η πρόταση για την οργάνωση αγωνιστικής παρέμβασης στο Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης με διεκδίκηση την αναδιανομή του αποθεματικού του ΕΛΟΕΝ στους δικαιούχους Ναυτεργάτες!

Για το ζήτημα αυτό έχει προηγηθεί έγγραφο της Ένωσης μας με το οποίο εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας στην άρνηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου οι οποίες επικαλέστηκαν την έλλειψη ισολογισμού του ΝΑΤ για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος!

Πρόκειται για αβάσιμο επιχείρημα αφού η μη κατάρτιση ισολογισμού ΝΑΤ (ΕΦΚΑ) είναι στην αρμοδιότητα του ανωτέρου Υπουργείου! Προφανώς υπεύθυνο και υπόλογο για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Εργασίας!

Μετά από διαλογική συζήτηση η πρόταση της ΠΕΝΕΝ έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την ΠΝΟ.

Στο πλαίσιο αυτό ακολούθως διατυπώσαμε με γραπτή πρόταση μας η αγωνιστική παρέμβαση να γίνει στις 7 Δεκέμβρη μέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Ταυτόχρονα προτείνουμε να υπάρχει σχετική ενημέρωση των Ναυτεργατών καθώς και ενοικίαση λεωφορείου (από Πειραιά) για την μετακίνηση των συναδέλφων που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας από ΠΕΝΕΝ | Καταγγελία υπουργού Εργασίας για την άρνησή του στην αναδιανομή των οικογενειακών επιδομάτων (ΕΛΟΕΝ)