Στην εκπομπή του ραδιομέρα, «στη δουλειά και στον αγώνα», με το Γιώργη Χρήστου και δημοσιογραφική παραγωγή της Γιάννας Αθανασίου, την Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022, 17.00-18.00, μίλησαν οι ραδιοκαλεσμένες/ος:

▬ Δώρα Θεοδωροπούλου, αντιπρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ, για το μίνι ασφαλιστικό, το πλιάτσικο στο Ταμείο και στην περιουσία που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και μόνον, για τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και την απεργιακή κινητοποίηση της (στάση εργασίας 23/11, 11.30 μέχρι λήξη ωραρίου), συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (12μ.) κατά του πλιάτσικου στο ΜΤΠΥ.

▬ Γιώργος Κουβίδης, πρόεδρος του Συλλόγου «SOS τροχαία εγκλήματα» για τις δράσεις την περασμένη Κυριακή 20 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τροχαίων Συγκρούσεων. Ο αριθμός προκαλεί σοκ: 1.350.000 άνθρωποι νεκροί και πολλαπλάσιοι ανάπηροι κάθε χρόνο από τροχαίες συγκρούσεις, με το 93% των θυμάτων να είναι πολίτες χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Στη χώρα μας, 31.385 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στους ελληνικούς δρόμους.

▬ Δήμητρα Σταματέλλου, οργανωτική γραμματέας ΟΕΝΓΕ μιλά για το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη δίκη στις 28/11 της προέδρου της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, Αφροδίτης Ρέτζιου. Ηχητικό απόσπασμα από την εκδήλωση της ΠΕΣΕΚ και της ΟΕΝΓΕ για κοινό μέτωπο σε υγεία και παιδεία (18/10).

Συντονιστείτε εδώ

Συντονιστείτε εδώ

▬▬ «στη δουλειά και στον αγώνα»: εκπομπή συζήτησης, διαφωνιών, κριτικής και σφαξίματος με ή άνευ βάμβακος ειδήσεων και πρωταγωνιστών της επικαιρότητας, που βλάπτουν σοβαρά τον κόσμο και τους απόμαχους της δουλειάς, τη νεολαία και τα μορφωτικά της δικαιώματα, τα κινήματα της κοινωνίας και τα δημόσια αγαθά και ασημικά, όποιον και όποια ελεύθερα συλλογάται επειδή τολμά να συλλογιστεί καλά, τα εργατικά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. To αρχείο της εκπομπής μπορείτε να το βρείτε και να το ακούσετε (και) στο Podcast στο Spotify.