Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την προκλητική εμμονή της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα που οι καταναλωτές δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα από την καλπάζουσα ακρίβεια. Με τον λαό να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα βασικά αγαθά στο κατάπτυστο «καλάθι του νοικοκυριού», να μην μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς ή να θερμανθεί τον επερχόμενο χειμώνα,  οι κυβερνήσεις προσπαθούν διακαώς και χωρίς καμία λογική να καταργήσουν της Κυριακάτικη αργία.

Στον καπιταλισμό η δικαιολογία ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, είναι τουλάχιστον γελοία. Η κυβέρνηση κάνει το χατίρι στα μεγάλα ψάρια της αγοράς, τις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα και αφήνει τις μικρές επιχειρήσεις στο έλεός τους.

Το ΕΚΑ στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον χώρο του εμπορίου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και αγωνίζεται για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να είναι τα μόνιμα θύματα μιας αντεργατικής πολιτικής που τροφοδοτεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων την ίδια στιγμή που συρρικνώνονται συνεχώς τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους. Τώρα, στο εμπόριο και σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, να ενταθεί η πάλη για μόνιμη, σταθερή, 5-ήμερη εργασία, για ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, για άμεσες αυξήσεις στους μισθούς πείνας, για αποφασιστική σύγκρουση με το αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Να επανέλθουν οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε κάθε κλάδο, και στο εμπόριο, με πλήρη κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, των ρεπό, και όλων των μισθολογικών αυξήσεων που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες.

Λέμε ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Κυριακή είναι αργία και ανήκει στον λαό.