Το πρωί της Δευτέρας (21/11) στο σπίτι της δημοσιογράφου μπαίνουν αστυνομικοί. Η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος αγωνίζεται για να σώσει το σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00 έσπασαν την πόρτα της και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί η έξωση. Ακολούθησε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στην οικία με την Ιωάννα Κολοβού να λέει ότι δεν την αφήνουν να είναι παρούσα | Πηγή: ThePressProject

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δηλώνει η ίδια, ενώ καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Λίγο πριν την εισβολή, η δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στην προσωπική της σελίδα στο FB φωτογραφία με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 4:30μ.μ. στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου.

Κύμα συμπαράστασης από βουλευτές της αντιπολίτευσης που έβαλαν τα σώματά τους μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα. Οι κ.κ. Κατσώτης (ΚΚΕ) και Αρσένης (ΜέΡΑ25) προσπαθούν να εμποδίσουν την έξωση της Ιωάννας Κολοβού. Στο σημείο έσπευσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης ως ένδειξη συμπαράστασης στην δημοσιογράφο και διαμαρτυρίας για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της.

Θυμίζουμε πως όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε, θέση πήρε η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, η αντιπολίτευση και η ΕΣΗΕΑ υπέρ της δημοσιογράφου.


Να σημειωθεί πως το ErgasiaNET είχε υπογραμμίζει από την 1η Αυγούστου «δεν έχει ακόμη αποφύγει τον κίνδυνο της έξωσης, αφού δεν έχει εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση που να την προστατεύει οριστικά από ένα τέτοιο αρνητικό ενδεχόμενο». Διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση:

Επί του παρόντος, «άνω τελεία» στην έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

«Nomura»: Κάν’ το, όπως στην Ισπανία – Εξώσεις με τα Σώματα Ασφαλείας στην υπηρεσία των τραπεζιτών!


Εδώ περισσότερες αναρτήσεις από το ErgasiaNET που αφορούν στην υπόθεση.