Αναβλήθηκε για τη 1η Δεκέμβρη το εφετείο των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία, στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι αγωνιστές, που συνεχίζουν την απεργία πείνας στην οποία βρίσκονται από τις 7 Οκτώβρη, σήμερα κατά την επιστροφή τους στις φυλακές χτυπήθηκαν και πάλι από τους αστυνομικούς της ομάδας μεταγωγών, γεγονός που διαμορφώνει ένα κλίμα για την εξέλιξη της δίκης και την απόφαση.

Οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες και προσφύγισσες διεκδικούν την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης εναντίον τους, που πάρθηκε στις 19 Ιουλίου του 2021 επιβάλλοντάς τους εξοντωτικές ποινές κάθειρξης, συνολικά 333 ετών, 30 χρόνια για τον καθένα και την καθεμία, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η επιτροπή για τη λευτεριά των 11 αγωνιστών από τη Τουρκία έχει τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης και του τουρκικού κράτους, υπό τις επιταγές των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, για την φυλάκιση επαναστατών ως «τρομοκράτες». Καταγγέλλει οτι η πρωτόδικη καταδίκη τους έγινε με εικασίες της Αντιτρομοκρατικής και όχι στοιχεία, ενώ το δικαστήριο χρησιμοποίησε σε βάρος τους, ότι έκαναν το σύμβολο της νίκης, καθώς και τα βιβλία των Μαρξ, Ένγκελς, Μάο, που βρέθηκαν στις οικείες τους | Πηγή: ThePressProject


Απαιτούμε την αθώωσή τους | Δίνουμε το «παρών» στη δίκη των 11 αγωνιστών και απεργών πείνας από την Τουρκία και το Κουρδιστάν (16/11, 1μμ.)

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές και απεργούς πείνας από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που δικάζονται στο Εφετείο (16/11, 1μμ.)