Το Πολυτεχνείο μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο ότι τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων και της πλατιάς μάζας της κοινωνίας, διαχρονικά συμπιέζονται από τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Όσο πιο αντιδημοκρατικά είναι τα καθεστώτα αυτά, τόσο περισσότερο συνθλίβουν τις βασικές μας ανάγκες. 49 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο του αγώνα ενάντια στην φτώχεια και στον αυταρχισμό.

Τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» (sic!) σήμερα, ομοιάζουν με πολλές Υ.ΕΝ.Ε.Δ. και μας απειλούν με επισιτιστική κρίση! Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που από-επένδυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, έχοντας τους περισσότερους θανάτους σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Την ίδια από-επένδυση διαπιστώσαμε και στην Παιδεία, όπου τα τμήματα στα δημόσια σχολεία αυξήθηκαν από 21 σε 25 μαθητές! Ο πολιτισμός μας εκποιείται με φθηνό τρόπο, χωρίς σεβασμό στους προγόνους μας, που έδωσαν τα φώτα των επιστημών και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

«Λεφτά υπάρχουν» μόνο για την  αστυνομοκρατία, για την καταστολή των κινητοποιήσεων, για τους παχυλούς μισθούς των γαλάζιων στελεχών και για τις μπίζνες της κυβέρνησης. Κατά τα άλλα τρόφιμα με …δελτίο, ή, αλλιώς «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι νόμοι που ψηφίζονται την τελευταία τριετία, αλλά και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, με αποκορύφωμα το παγκόσμιο αίσχος Χατζηδάκη, αποσκοπούν καθαρά στον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην κατακρήμνιση των μισθών και στη μετατροπή των αδυνάμων σε σύγχρονους δούλους.

Συμμετέχουμε όλοι ενεργά στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και τιμάμε όσους έχυσαν το αίμα τους για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

Η 17η Νοέμβρη είναι η βασική μας υπενθύμιση πως ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι καθημερινός κι ότι, με βάση τα όσα ζούμε, η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία.