Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΜΕ, ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η Κοινωνική Προστασία είναι μέτρα αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΑΓΜΕ (τέως ΙΓΜΕ) διεκδικούμε επιπλέον την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με μόνιμες θέσεις εργασίας, από ελαστικές που είναι σήμερα και να σταματήσει η εξελισσόμενη διάλυσή με την απώλεια κρίσιμων ειδικοτήτων του μοναδικού γεωλογικού φορέα της χώρας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Η κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τους παρακρατημένους μισθούς της πενταετίας 2013-2018 ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και οι ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι απεργούμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα αδιέξοδα και τα καταστροφικά μέτρα.