Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα, οι τιμές σε βασικά αγαθά καλπάζουν, η τιμή του ρεύματος είναι η πιο υψηλή στην Ευρώπη, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, η θέρμανση γίνονται άπιαστο όνειρο για την πλειονότητα του κόσμου. Την ίδια ώρα, δε διστάζει να δαπανήσει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, φράχτες και ανθρωποφύλακες στα σύνορα, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για μεταξικού ύφους παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Για να επιβάλει την πολιτική της η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καθιερώσει καθεστώς πολιτικού αυταρχισμού πρωτόγνωρου για τα χρόνια μετά την πτώση της χούντας. Μερικά μόνο δείγματα αποτελούν: ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη με την κατάργηση του 8ωρου και την απαγόρευση της απεργίας, οι συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, οι δίκες αγωνιστών/τριών του κινήματος, η επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλα. Μέρος της καταστολής αυτής αποτελεί και η «νόμιμη» παρακολούθηση των τηλεφώνων μελών συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων, της Αριστεράς και όχι μόνο.

Στον ΕΦΚΑ η κατάσταση χειροτερεύει και μετά τη συνεχή στοχοποίηση των εργαζομένων ακολουθεί το ξεπούλημα των εισφορών των ασφαλισμένων (ΤΕΚΑ), η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας (ΑΕ), οι ιδιώτες στην απονομή συντάξεων (“πιστοποιημένοι”), ιδιώτες σε θέσεις ευθύνης (golden boys), ιδιώτες στο τηλεφωνικό κέντρο κλπ.

Η ανύπαρκτη και υποταγμένη ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να καλέσει σε Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη μαζί με την ΑΔΕΔΥ, κάτω από την πίεση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο: Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία, στην Μαλαματίνα, την e-food, τον ΟΑΣΘ, σε χώρους της εστίασης και του τουρισμού δείχνουν την διάθεση για «αληθινή» αντιπαράθεση με τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης – εργοδοτών.

Οι συλλογικοί αγώνες δεν σταματούν ούτε και στις πιο δύσκολες συγκυρίες. Όπως στη Γαλλία και τη Βρετανία, όπου αυτή την περίοδο συνεχίζονται μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στο κύμα ακρίβειας, έτσι κι εδώ είναι αναγκαίο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία για να δυναμώσουμε το ποτάμι αντίστασης σ’ αυτήν την κυβέρνηση, που πρέπει να πέσει με πάταγο.

Να οργανωθούμε, να νεκρώσουμε τους χώρους εργασίας και να κατεβούμε στον δρόμο να διεκδικήσουμε τα βασικά και τα αυτονόητα:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, μεγαλύτερες του πληθωρισμού – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

• Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων – Έξω οι ιδιώτες από τον ΕΦΚΑ (“πιστοποιημένοι”, μάνατζερ & golden boys-girls, 1555 κλπ)

• Να απαιτήσουμε να μπει πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και να υπάρξει έλεγχος των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης στο νερό, τα καύσιμα, τη θέρμανση.

Όχι στο συμβιβασμό. Με τους αγώνες θα τα καταφέρουμε! Ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τα κέρδη του κεφαλαίου!

Προσυγκέντρωση Ριζοσπαστικών Αγωνιστικών Κινήσεων: Υπ. Εργασίας ώρα 11:00πμ