Έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου, οι εργαζόμενοι στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ» κατέβηκαν από τη Νάουσα στην Αθήνα με λεωφορεία πραγματοποίησαν  συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας να τους δοθεί επίδομα 4.000 ευρώ σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους για να ξεχειμωνιάσουν και να επιβιώσουν.  «10 μήνες απλήρωτοι. Απαιτούμε τώρα επίδομα 4.000 ευρώ για να…ξεχειμωνιάσουμε», και «Ο αγώνας για την ΣΣΕ και την πληρωμή μας αφορά τη ζωή μας» ανέγραφαν στα πανό τους οι εργαζόμενοι.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του υπ. Εργασίας Κωνσταντίνο Αγραπιδά. Από τη συνάντηση προέκυψε η δέσμευση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ, της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εργασίας, ενώ θα κληθεί και εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Βαρβαρέσος», ενημέρωσε για τα αποτελέσματα. «Για τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουμε έρθει τρεις φορές στο υπουργείο και ο υπουργός ή ο υφυπουργός θα έπρεπε να ήταν εδώ», σημείωσε, διαμηνύοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία Ιματισμό και Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), ενώ στήριξη στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων της «Βαρβαρέσος» εκφράζουν αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, Ιματισμού – Δέρματος και Κλωστοϋφαντουργίας και της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στη «Βαρβαρέσος» κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη | Πηγή: 902.gr


Εργαζόμενοι στη «Βαρβαρέσος»: Κάθοδος (7/11) στο υπ. Εργασίας | Απεργίες από 6/11 (10μμ.) μέχρι 8/11 (6μμ.) και στις 9/11