ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | Συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις | Τετάρτη 9 Νοέμβρη, ώρα 11.30, καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση, στην Όθωνος και Αμαλίας, στο Σύνταγμα

Σφοδρότατη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ακρίβεια έχει πνίξει τα λαϊκά στρώματα, οι συνταξιούχοι λιμοκτονούν, Δημόσια Υγεία και Παιδεία βαίνουν προς διάλυση, ενώ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και εκπαιδευτήρια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Και από πάνω καλούμαστε να πληρώσουμε και τις βαρύτατες και επικίνδυνες συνέπειες από την εμπλοκή της χώρας μας στην αντιπαράθεση ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι απαιτούνται αγώνες συντονισμένοι και ενωτικοί, σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές και τις πολιτικές δυνάμεις που τις εφαρμόζουν. Τέτοιοι αγώνες δεν έχουν αναληφθεί, όχι τυχαία βέβαια. Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα και ποιοι έχουν ευθύνες. Οι περισσότεροι δεν τολμούν να αποδώσουν τις ευθύνες εκεί που αναλογούν ή να αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους.

Η ΠΕΣΕΚ προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της να αναλάβει τις ευθύνες της, που της αναλογούν, και προτείνει πάντα συντονισμό των αγώνων, γιατί χωρίς ανατροπή της εφαρμοζόμενης, από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, πολιτικής δεν υπάρχει φως. Το έκανε με την τελευταία απεργία των Ν/Σ Γιατρών και Υγειονομικών, με το ΜΤΠΥ. Παρόλο που η ανταπόκριση ήταν μικρή , θα συνεχίσουμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ΠΕΣΕΚ θα συμμετάσχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη , 9 Νοέμβρη. Φυσικά δε θα μπει στο δίλημμα ποια παράταξη θα ακολουθήσει. Από τη στιγμή που οι συνταξιουχικές Οργανώσεις δεν κατεβαίνουν με το δικό τους στίγμα, η ΠΕΣΕΚ καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς , στις 11.30, Αμαλίας και Όθωνος, πλατεία Συντάγματος. Άλλωστε όλες οι προσυγκεντρώσεις θα καταλήξουν στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αμαλίας , έξω από τη Βουλή. Αν υπάρχει άλλος προγραμματισμός, θα ενεργήσουμε ανάλογα.