Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Γενική απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, με τους εργαζομένους στα αστικά λεωφορεία ήδη να έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή τους με στάσεις εργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 9πμ.-9μμ.

Τα μπλε λεωφορεία της Αθήνας αναμένεται να εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8.30πμ. και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Τα τελευταία βραδινά δρομολόγια θα γίνουν μία ώρα πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας, προκειμένου να βρίσκονται στα αμαξοστάσια όταν θα ξεκινήσει η απεργιακή κινητοποίηση. Να σημειωθεί πως κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.


Απεργία και στα ταξί – Ανακοινώσεις

Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής – ΣΟΤΑ

Το Σωματείο οδηγών ταξί Αττικής θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος και η ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου.

Συνάδελφε,

Είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ για να συνεχίσουμε τις πιέσεις κατά τις ακρίβειας, που όλοι μας καθημερινά βιώνουμε στην δουλειά μας, στα νοικοκυριά μας, καθώς και στο επιβατικό κοινό που μέρα με την μέρα λιγοστεύει λόγο της οικονομικής αφαίμαξης.

Πέρα από τα γενικά αιτήματα της απεργίας, το ΣΟΤΑ κατεβαίνει με τα έξεις αιτήματα:

1. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας

2. Κατάργηση της μίσθωσης προσοδοφόρου πράγματος

3. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

4. Οικονομική στήριξη ΟΛΩΝ των νοικοκυριών στην ενέργεια

5. Οικονομική ενίσχυση σε κάθε οδηγό με 300€ για τα καύσιμα σε μορφή voucher ( να επωφεληθεί ο οδηγός και όχι ο επενδυτής)

Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε την απεργία που συμμετέχει όλη η χώρα.

Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής – ΣΑΤΑ

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να ζητήσει άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης καυσίμων, των ανατιμήσεων στα προϊόντα διαβίωσης και των ειδών που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας του ταξί. Συγκεκριμένα άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 6% .

2. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να διεκδικήσει την βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ να πραγματοποιούν αστική μεταφορά η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί.

3. Πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17)

4. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να ζητήσει ένα χρόνο παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτου για όσα αυτοκίνητα δεν έχουν πάρει καμία παράταση έως σήμερα και λήγουν στις 31-12-2022. Ένα χρόνο παράταση να δοθεί και σε αυτά που λήγουν έως και τις 31-12-2023.