Οι εργαζόμενοι/ες στους ΟΤΑ, όπως βέβαια και όλοι οι εργαζόμενοι/ες, βιώνουμε μια σημαντική πτώση του βιοτικού μας επιπέδου, που για πολλές/ους από μας είναι στα όρια της πραγματικής εξαθλίωσης.

Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι καθηλωμένοι, από το 2011, χαμηλοί μισθοί και η ενεργειακή κρίση εξαϋλώνουν τα εισοδήματά μας, ενώ τα ΜΜΕ σπέρνουν την τρομοκρατία και μας συμβουλεύουν να κάτσουμε στ’ αυγά μας, να μην αντιδράσουμε και να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στους σωτήρες μας, για να επιβιώσουμε και όχι να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Αυτή η συνταγή όμως έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει οικτρά. Με ρεκόρ θανάτων στην πανδημία, το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη και τον πληθωρισμό να καλπάζει είναι προφανές πια ότι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Άλλωστε τα χρήματα που μαζεύονται στα δημόσια ταμεία πάνε κατά προτεραιότητα σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, σε χρηματοδότηση των υπερκερδών των ιδιωτικών εταιρειών ρεύματος και σε επιχειρηματικούς ομίλους φιλικούς στην κυβέρνηση και τους υπουργούς της.

Η πλειοψηφία των δημάρχων και η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζουν να εφαρμόζουν μια πολιτική συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών και δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στους ιδιώτες. Η πολιτική αυτή συνοδεύεται με την ένταση του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και των διακρίσεων. Την εφαρμογή αυτής της πολιτικής υπηρετούν ο απεργοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, η κατάργηση των ΣΣΕ, η ποινικοποίηση των αγώνων, οι περιορισμοί και η απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας απ’ αυτόν της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, με όσες δυσκολίες και αν έχει αυτός ο αγώνας σήμερα. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και χωρίς εμάς δεν μπορούν να ζήσουν αυτοί που μας εκμεταλλεύονται και μας καταδυναστεύουν. Εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια, είμαστε οι περισσότεροι και τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά θα πάρουμε τις τύχες και τη ζωή στα χέρια μας.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

1. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα – Αναβάθμιση της υγειονομικής και νοσοκομειακής μας περίθαλψης. Να αυξηθεί στα 900 ευρώ, καθαρά, ο κατώτατος μισθός και να δοθεί έκτακτα ένας επιπλέον μισθός για το 2022, για να καλυφτεί μέρος των απωλειών που είχαμε φέτος από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα.

2. Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας για να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους νέους και τις νέες και για να δουλεύουμε ανθρώπινα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

3. Να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και να εθνικοποιηθούν η ΔΕΗ και οι εταιρείες παροχής ρεύματος.

4. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε αορίστου χρόνου και να προκηρυχθούν διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη όλων των αναγκών των δήμων και των Νομικών τους Προσώπων, με μόνιμο προσωπικό.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους και όλες του εργαζόμενους/ες να απεργήσουν στις 9 Νοεμβρίου 2022 και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας.

Στην Αθήνα καλούμε σε προσυγκέντρωση, ώρα 10:30πμ, Σταδίου και Πεσμαζόγλου και στην ενιαία πορεία των συνδικάτων από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

03-11-2022
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ