22.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το κράτος βιάζει και δολοφονεί, το σύστημα συγκαλύπτει | Όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή

Πρόσφατα

Φεμινιστικές Οργανώσεις, Συλλογικότητες και Πολιτικοί Φορείς της Αριστεράς, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες πραγματοποίησαν απόψε στα Προπύλαια συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε το βιασμό της από δύο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομονοίας, και ενάντια στον μισογυνισμό, την αστυνομοκρατία και το ξέπλυμα των βιαστών από το Κράτος. Από τα  Προπύλαια, ακολούθησε πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας.

«ΕΦ.ΣΥΝ.» – Μάριος Βαλασόπουλος

Από τα συνθήματα της συγκέντρωσης, που έγινε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και μια αύρα να ακολουθεί τους διαδηλωτές: «Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών, Ρουφιάνων, Δολοφόνων και Βασανιστών», «Ακόμα κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι, σημαίνει πως δε θέλω» και «Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή».

«ΕΦ.ΣΥΝ. – Εύα Παπαδοπούλου

«Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο», απόσπασμα κειμένου από τα σημερινά καλέσματα για τη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Η αλληλεγγύη και η στήριξή μας είναι απαραίτητη και είναι ανάγκη να είμαστε δίπλα της μέχρι το τέλος, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Το Κράτος ήδη άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δύο αστυνομικούς, παρά το οπτικοακουστικό υλικό, παρά την ιατροδικαστική έκθεση, παρά την αλλαγή της κατάθεσής τους, παρά την ίδια την κατάθεση της 19χρονης. Ενώ, δεν έχει λείψει η ενοχοποίηση και ο διασυρμός της από μισογύνηδες στα ΜΜΕ, που σπεύδουν να ξεπλύνουν τους βασανιστές, που σπεύδουν να υπερασπιστούν την βαρβαρότητα», απόσπασμα κειμένου από τα σημερινά καλέσματα για τη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«ΕΦ.ΣΥΝ.» – Μάριος Βαλασόπουλος

– Να δικαιωθεί άμεσα η 19χρονη, να της δοθεί οποιαδήποτε στήριξη έχει ανάγκη εντελώς δωρεάν (ψυχολογική, οικονομική, ιατροφαρμακευτική)

– Να δημιουργηθούν άμεσα εκτός αστυνομίας κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες με εξειδικευμένο προσωπικό στην σεξιστική βία σε κάθε γειτονιά, στις οποίες θα γίνονται οι καταγγελίες

– Να κλείσει το Α.Τ. Ομόνοιας, αυτό το κολαστήριο δολοφόνων και βασανιστών

– Να τσακίσουμε την αστυνομοκρατία, έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις