6.6 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ψηφίζουμε μαζικά στις ηλεκτρονικές εκλογές για να τις καταργήσουμε… λέει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει ν. Χατζηδάκη

Με την συγκεκριμένη αφίσα οι μάσκες πέφτουν, τα ψέματα τελειώνουν… Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές. Με λίγα λόγια, λέει ναι στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Όπως και οι κυβερνητικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) [βλέπε παρακάτω].

Από το Γιώργη Χρήστου

Μην αναρωτηθείτε, σε καμία περίπτωση, αν έτσι κάνουν αντιπολίτευση, προκειμένου να διώξουν το Μητσοτάκη. Αν έτσι θα αλλάξουν αντεργατικούς νόμους, εφαρμόζοντάς τους. Ή αν με το «συμμετέχουμε μαζικά, ψηφίζουμε αποφασιστικά» θα διεκδικήσουν «την κατάργηση του ν. Κεραμέως για τις ηλεκτρονικές εκλογές», ώστε να υπάρξει «διαφάνεια και λογοδοσία». Καρέκλα να κάτσουν στα Υπηρεσιακά επιδιώκουν να κερδίσουν, για να μην μείνουν στην απέξω.

Η απάντηση είναι μία και η μαχόμενη εκπαίδευση αγωνίζεται για την επιτυχία της: ΑΠΟΧΗ, τις ηλεκτρονικές εκλογές – νοθεία, των πιο δοτών κι από τους δοτούς, στις οποίες θα ψηφίσουν ακόμα και τα πληκτρολόγια. Σωματεία και παρατάξεις της μαχόμενης εκπαίδευσης, και είναι πάρα πολλά, έχουν ξεκαθαρίσει ότι «δε νομιμοποιούμε, δεν αναγνωρίζουμε, δεν εκπροσωπούμαστε από νόθους και δοτούς. Αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση των συλλογικών διαδικασιών και της δημοκρατίας στην εκπαίδευση, την κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη, με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες παντού».

Για αυτό και καλούν «όλους και όλες σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 5ης του Νοέμβρη, ως τον μόνο όρο για να μείνει ο δρόμος ανοιχτός στον αγώνα για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς. Nα ηττηθούν ξανά η Κεραμέως και οι συνοδοιπόροι της από τον ανυπότακτο κόσμο της ζωντανής εκπαίδευσης!» (95% η αποχή στις εκλογές – παρωδία που έστησε τον περασμένο Νοέμβρη η υπουργός Παιδείας).


Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση «Οι μάσκες έπεσαν», με τη δήλωση των εκπροσώπων των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στην ΑΔΕΔΥ, Βάσως Αμπελογιάννη, Άκη Σωτηρόπουλου, Μάριου Κρητικού και Γιώργου Χαρίση, για τη μάχη που δίνουν ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, για την… επιτυχία των ηλεκτρονικών εκλογών, καθώς «είναι μεγάλο το διακύβευμα του να μείνουν χωρίς παράγοντες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών και ως εκ τούτου, να πάει χαλάλι και η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η ηλεκτρονική κάλπη του ν. Χατζηδάκη!». Όπως αναφέρουν επίσης, «και από πίσω και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως κατά τύχη εκλέξουν και αυτοί κανέναν».

Έτσι έχουν ξαμολήσει τα «στελέχη» τους ανά τη χώρα, να λένε στις συνελεύσεις απείρου κάλους πράγματα. Μάλιστα ένας από αυτούς σε μια συνέλευση συλλόγου εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας,  είπε κιόλας ότι «η ψήφος είναι ατομικό δικαίωμα και δεν μπορεί καμιά πλειοψηφία καμιάς συλλογικότητας να σου στερήσει το ατομικό σου δικαίωμα»! Τέτοια η κατάντια! Τέτοιος ο εξευτελισμός!

Οι μάσκες έπεσαν!


Πάντως, με ορίζοντα το Τακτικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στα τέλη Νοέμβρη, αξίζει να σημειωθεί τι έγινε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (17-10-2022), με την τελική στάση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), που έκλεψε… την παράσταση, στο ζήτημα του τι θα γίνει, τελικώς, με τους εκπροσώπους από 5 ομοσπονδίες που είχαν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονική κάλπη στις διαδικασίες τους, είτε αυτές, είτε τα σωματεία της δύναμης τους. Ενώ είχαν καταθέσει πρόταση με βάση την οποία θα αφαιρούνταν ο αριθμός των αντιπροσώπων που αντιστοιχούσαν στον αριθμό των ψηφισάντων με ηλεκτρονικό τρόπο (6.106 άτομα, που αντιστοιχούν σε 14 συνέδρους), και ενώ σε αυτή την πρόταση συμφώνησαν το ΜΕΤΑ και  οι Παρεμβάσεις, γεγονός που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση και στις υπόλοιπες παρατάξεις, την τελευταία στιγμή η ΔΑΣ δεν έβαλε την πρότασή της σε ψηφοφορία απέναντι στην εισήγηση της Επιτροπής Πιστοποίησης και στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο επικεφαλής της ψήφισε την πρόταση της Επιτροπής Πιστοποίησης (που τους έκανε δεκτούς όλους) ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΣ δεν ψήφισαν τίποτα.

Αποτέλεσμα; Και ενώ υπάρχει απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, η πρόταση της Επιτροπής Πιστοποίησης να περάσει, αφού ουσιαστικά οι δυνάμεις της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), μέσω αυτής της πρωτοφανούς στάσης, συντάχθηκαν με τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ), ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ και νυν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και νομιμοποίησαν όλους τους αντιπροσώπους, ακόμα και αυτούς που εκλέχτηκαν με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τη χρήση υβριδικών διαδικασιών που έγιναν σε αρχαιρεσίες πρωτοβάθμιων σωματείων και συνεδρίων ομοσπονδιών.

Ανταπόκριση από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (17-10-2022)

Παρόμοια Άρθρα