13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιδιωτικοποίηση ΜΤΠΥ: Κάλεσμα από Σύλλογο στους 600.000 μετόχους για ενεργή συμμετοχή στην κλιμάκωση του αγώνα

Πρόσφατα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων για τη σημερινή κινητοποίηση κατά της υφαρπαγής της περιουσίας του και την παράδοσή της στους ιδιώτες, μια κινητοποίηση που έγινε παρά το «ραβασάκι» της διοίκησης ότι είναι «παράνομη». Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στο κτήριο του Ταμείου, στη μία το μεσημέρι, ώρα που θα συνεδρίαζε και το διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, η διοίκηση, φοβούμενη προφανώς παρέμβαση του Συλλόγου και των διαδηλωτών στη συνεδρίαση, την ανέβαλε και τη μετέφερε αργότερα, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε με κάλεσμα του Συλλόγου ΜΤΠΥ και του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου Αθήνας. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ένα ηχηρό μήνυμα έδωσαν σήμερα σύσσωμοι και ενωμένοι οι υπάλληλοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και οι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα, παρόντες στη δίωρη στάση εργασίας και αγνοώντας την απειλητική εξώδικη δήλωση του Προέδρου του Ταμείου κ. Επαμεινώνδα Ατσαβέ.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις ομοσπονδίες, συλλόγους, σωματεία, συνδέσμους και τους εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνέδραμαν στον αγώνα μας και μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι στο πλευρό μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Με την παρούσα δηλώνουμε ότι, η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μόνο η αρχή του αγώνα μας.

Για πολλοστή φορά, καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη να αποσύρει τα άρθρα 31 έως 35 του κατάπτυστου αυτού νομοσχεδίου, με το οποίο επιχειρείται η υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου, δηλαδή της περιουσίας όλων μας, μετόχων και συνταξιούχων. Η εγκαθίδρυση Διοικητή με συγκεντρωτικές εξουσίες είναι το μέσο, με το οποίο θα επιτευχθεί αυτή η επικείμενη υφαρπαγή και λεηλασία.

Καλούμε τους 600.000 μετόχους και μερισματούχους, ιδιοκτήτες και δικαιούχους της περιουσίας του ΜΤΠΥ, να σταθούν δίπλα μας στην κλιμάκωση του αγώνα μας.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι πραγματοποιείται ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των επίμαχων άρθρων του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ | ΑΠΟΣΥΡΣΗ όλων των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις