19.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΜΑΤαπειλή «θα σε γ@@Μ##%%με» στις γυναίκες | Επικροτεί ο Τάκης; H Νίκη, η Ντόρα και τα άλλα κορίτσια της ΝΔ; Εμείς;

Πρόσφατα

«Εσύ είσαι και…, σε ξέρουμε, θα σε γ@@Μ##%%με». Η συγκεκριμένη απειλή είναι μόνο μία εκ των πολλών που εκτόξευσαν οι… πολλά βαρείς… άντρες των ΜΑΤ κατά νεαρών γυναικών, τις οποίες χτύπησαν με μανία, δείχνοντας τα… μπράτσα και τον ανδρισμό τους, κατά τη διάρκεια της πορείας κατά της συγκάλυψης του κάθε (παιδο)βιαστή, που έγινε χθες στα Σεπόλια, και αντιμετωπίστηκε με κρατική καταστολή.

Από το Γιώργη Χρήστου

Μια εξ αυτών μάλιστα, οι… άντρακλες των δυνάμεων των ΜΑΤ την είχαν βάλει κάτω και τη χτυπούσαν, απειλώντας την με φράσεις σαν την ανωτέρω, που ευθέως, το ξαναλέμε, παραπέμπουν στην εφιαλτική και αποτροπιαστική αναφορά για το βιασμό 19χρονης γυναίκας στο ΑΤ Ομόνοιας από δύο αστυνομικούς.

«Θα σας σε γ@@Μ##%%με, θα σας πάμε στο ΑΤ Ομόνοιας να περάσετε καλά. Εντελώς απρόκλητα επιτέθηκαν και κτύπησαν γυναίκες κατά προτίμηση, αλλά και άλλους διαδηλωτές», καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος-Σεπολίων, κάνοντας σχετική αναφορά για τα αστυνομικά έκτροπα στη χθεσινή πορεία. «Με κλομπ άνοιξαν το κεφάλι νεολαίου της γειτονιάς στέλνοντας τον στο νοσοκομείο με βαθύ τραύμα, που αντιμετωπίστηκε με οκτώ ράμματα. Ακόμα έξι νεαρά άτομα από την πορεία βρέθηκαν στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική βοήθεια».

Τα θύματα της αστυνομικής βίας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, με καρούμπαλα στο κεφάλι και άλλα τραύματα. Στο «νεολαίο της γειτονιάς», οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν ξυλοκαΐνη, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα ράμματα και να κλείσουν το «βαθύ τραύμα». Μιλάμε για τουλάχιστον οκτώ ράμματα. Σε ορισμένα, δε, «έξι νεαρά άτομα», που είναι έξι νεαρές γυναίκες και αντιμετώπισαν τις απειλές και την ωμή βία και… τον αντρισμό των… ανδρών των ΜΑΤ, οι γιατροί τοποθέτησαν νάρθηκες στα χέρια τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δολοφονική επιδρομή τα ΜΑΤ, που ήταν κρυμμένα προτού ορμήσουν ως αγέλη στην πορεία, προκάλεσε την οργή ηλικιωμένων κατοίκων στην περιοχή, που ήταν στα μπαλκόνια: αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις και τους έλεγαν να σταματήσουν. Αλλά… φωνή βοώντος εν κενώ κρανίω!

Άραγε, υπουργέ Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, η όλη συμπεριφορά των αστυνομικών για τους οποίους είσαι πολιτικά υπεύθυνος αντηχεί το κυβερνητικό αφήγημα πως βρίσκεστε στο πλευρό του κάθε «κατατρεγμένου» και καταπιεσμένου, όπως είναι οι γυναίκες; Ή η ωμή βία και οι απειλές που αντιμετώπισαν χθες είναι η συνέχεια των νομοσχεδίων της ΝΔ (αντεργατικός νόμος, νόμος για συνεπιμέλεια κ.λπ.), της άρνησης να θεσμοθετήσει ο Τσιάρας και νομικά τον όρο «γυναικοκτονία», της πατριαρχικής και ταξική σας δικαιοσύνης κ.λπ.; Τα «παραμύθια» σας έφτασαν στον πάτο του βαρελιού, ή έχει κι άλλο;

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για τις απειλές για βιασμό, για ξυλοδαρμό, τα σεξιστικά σχόλια, τη μάτσο κουλτούρα και βία, το ρατσιστικό και φασιστικό λόγο που αναπαράγεται στην κοινωνία, στα ΜΜΕ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. ΕΣΕΙΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Σεπόλια: Στο «καμία συγκάλυψη βιαστή», κρατική καταστολή και «θα σας σε γ@@Μ##%%με, θα σας πάμε στο ΑΤ Ομόνοιας να περάσετε καλά»

Άλλωστε, «υπενθυμίζετε», ξεκάθαρα με τη χθεσινή καταστολή στα Σεπόλια και τα συμπαρομπαρτούντα της στις γυναίκες ότι: γυναίκα στον καπιταλισμό σημαίνει ότι, όχι μόνο δεν σου αναγνωρίζεται πως είσαι κυρία της εαυτής σου, μοναδική υπεύθυνη για το πώς θα ζήσεις, αλλά αντιθέτως σημαίνει ότι οφείλεις να λογοδοτείς στις σεξιστικές επιλογές και προτεραιότητες του συστήματος, στον εκάστοτε άντρα-αφέντη, στο βιαστή, αλλά και στα κυρίαρχα στερεότυπα, που αν τα υπερβείς (καλώς και) θα «τιμωρηθείς», κι εμείς θα τα συγκαλύψουμε.

Κι επί τη ευκαιρία: οι γυναίκες της ΝΔ δεν έχουν να πουν τίποτε για τον παιδοβιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού και για τις απειλές των ΜΑΤ κατά γυναικών; Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που έχει υπάρξει και θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς επειδή είναι γυναίκα; Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα; Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή; Η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη; Η αδελφή του πρωθυπουργού και επί παντός επιστητού Ντόρα Μπακογιάννη; Οι τέσσερις γυναίκες που ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσία, στις 8 του περασμένου Ιούνη, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να… ενισχύσει τη γυναικεία παρουσία στα γαλάζια ψηφοδέλτια στις επικείμενες εκλογές: η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η δικηγόρος, πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου;

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου;

Απέναντι στη σιωπή σας το ελπιδοφόρο και μαχητικό μήνυμα, μήνυμα ανυπακοής και ανυποχώρητου αγώνα από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων:

Πολύς κόσμος από τη γειτονιά μας, φεμινιστικές συλλογικότητες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, σωματεία, πολιτικά σχήματα και οργανώσεις, γέμισαν σήμερα τα στενά του Κολωνού και των Σεπολίων με συνθήματα αλληλεγγύης προς τη 12χρονη επιζώσα.

Απέναντι στο σιχαμένο σαπισμένο σύστημά τους που γεννά, θρέφει και συγκαλύπτει βιαστές και μαστροπούς,

Απέναντι στην πατριαρχία που βιάζει και σκοτώνει,

Απέναντι στην αστυνομία που κάνει όλα τα παραπάνω,απέναντι στα ΜΜΕ που βγάζουν θέαμα πάνω στις πλάτες της επιζώσας,

Απέναντι σε κάθε “ευυπόληπτο πολίτη” που κρατάει τα μάτια του κλειστά και κάνει “ησυχία”, εμείς κάνουμε φασαρία.

Δε θα κάνουμε ησυχία, μέχρι να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία των εμπλεκομένων, μέχρι να τελειώσουμε με το trafficking, μέχρι να υπάρξουν ασφαλείς δομές για επιζώντα έμφυλης βίας, μέχρι να μη νιώθει καμία μόνη, μέχρι να ζήσουμε αλλιώς!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις