11.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Σεπόλια: Στο «καμία συγκάλυψη βιαστή», κρατική καταστολή και «θα σας σε γ@@Μ##%%με, θα σας πάμε στο ΑΤ Ομόνοιας να περάσετε καλά»

Πρόσφατα

Κρατική καταστολή και ανοιγμένα κεφάλια στην πορεία ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης και του παιδοβιαστή και του κάθε βιαστή, που οργανώθηκε το απόγευμα στα Σεπόλια για την πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης. Κρατική καταστολή και απειλές, με ευθεία αναφορά στη φρικαλέα καταγγελία του ομαδικού βιασμού 19χρονης από αστυνομικούς μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας, στην πορεία που οργανώθηκε το απόγευμα στα Σεπόλια για την πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης, ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης και του παιδοβιαστή και του κάθε βιαστή.

Καμία συγκάλυψη και ανοχή | Διαδήλωση και πορεία στη γειτονιά Σεπολίων-Κολωνού, 15/10, 12μ.

«Ενώ εξελισσόταν η πορεία, επέλεξαν, από ένα σημείο στην οδό Β. Ηπείρου και μετά, να την ακολουθήσουν, προκαλώντας με βρισιές και σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες της διαδήλωσης, όπως “θα σας γαμ…., θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά“. Εντελώς απρόκλητα επιτέθηκαν και κτύπησαν γυναίκες κατά προτίμηση, αλλά και άλλους διαδηλωτές. Με κλομπ άνοιξαν το κεφάλι νεολαίου της γειτονιάς στέλνοντας τον στο νοσοκομείο με βαθύ τραύμα, που αντιμετωπίστηκε με οκτώ ράμματα. Ακόμα έξι νεαρά άτομα από την πορεία βρέθηκαν στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική βοήθεια», καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνα – Σεπολίων.

Βρισιές και σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες της διαδήλωσης… χτύπησαν γυναίκες κατά προτίμηση… Να το κάνουμε λιανά; Το σύστημα που γεννά (παιδο)βιαστές, γυναικοκτόνους, κακοποιητές, που θα έχουν τη συγκάλυψή του όταν τη χρειαστούν, την ώρα που τα θύματά τους θα βρίσκονται αντιμέτωπα με ταξικά μεροληπτική μεταχείριση, ήταν εκεί και προσπαθούσε να τρομοκρατήσει. Τόσο απλά, τόσο… πατριαρχικά, αστικοκρατικατικά, τόσο καπιταλιστικά…

Και συνεχίζει καταγγέλλοντας επίσης ότι: «ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε στο μετρό “Σεπόλια” και ήδη αποχωρούσαν οι διαδηλώτριες/ές, οι αστυνομικές δυνάμεις επέλεξαν με τον “τρόπο που ξέρουν” και εφαρμόζουν συστηματικά σε κάθε διαμαρτυρία και διαδήλωση, να χτυπήσουν, ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στον κόσμο που προσπαθούσε να φύγει με το μετρό».

Φωτογραφία | Ματίνα Παπαχριστούδη

Η ευθεία απειλή, με την αναφορά στην καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας από αστυνομικούς, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, και η κρατική καταστολή αποδεικνύει αυτό που η Λαϊκή Συνέλευση υπογραμμίζει στο τέλος της ανακοίνωσης για την πορεία και τα αστυνομικά έκτροπα στην πορεία στα Σεπόλια:

«Η αστυνομική επίθεση δείχνει την ενοχή συστήματος – κυβέρνησης για την εγκατάλειψη και την αυξανόμενη φτωχοποίηση των γειτονιών μας. Αποδεικνύει το ταξικό μίσος τους απέναντι στον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο αγωνιζόμενος, αλλά και τον πανικό τους μπροστά στη λαϊκή απαίτηση για “Καμία ανοχή – Καμία συγκάλυψη».

Στα συνθήματα που ακούστηκαν από τα στόματα των διαδηλωτριών και των διαδηλωτών ή δέσποζαν στα πανό και στα πλακάτ, σήμερα, το μεσημέρι, στην πορεία στα Σεπόλια κατά της συγκάλυψης του κάθε βιαστή, ήταν και τα: «η γειτονιά να γίνει αγκαλιά αλληλεγγύης», «έχετε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή», «καμία ανοχή στους βιαστές», «καμία ανοχή στο σύστημα και την εξουσία που γεννά και καλύπτει βιαστές και μαστροπούς», «με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί». Αλλά και το πλακάτ «μπάτσοι – βιαστές», που «δικαιώνεται» με τις απειλές των αστυνομικών για το ΑΤ Ομόνοιας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνα – Σεπολίων | 15/10/2022

Σήμερα, 15/10, στις γειτονιές των Σεπολίων-Κολωνού, ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι διαδήλωσε μαχητικά και αλληλέγγυα με την 12χρονη και την οικογένεια της και βασικά συνθήματα: “Ούτε στο Κολωνό ούτε πουθενά, κάτω τα χέρια από τα παιδιά”, “Έχετε λεφτά έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή”. Πορεύτηκε ενάντια στους άθλιους μαστροπούς βιαστές, παιδεραστές και το σύστημα που τους θρέφει και τους καλύπτει.

Τη διαδήλωση οργάνωσαν η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα -Σεπολίων και η φεμινιστική οργάνωση Sabbat ενώ συμμετείχαν σωματεία της περιοχής όπως ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ “Ο Αριστοτέλης”, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις.

Η διαδήλωση πέρασε από κεντρικούς δρόμους στα Σεπόλια, το λόφο Σκουζέ, τον Κολωνό και από τα μπαλκόνια μανάδες και γιαγιάδες χειροκροτούσαν.

Η γειτονιά, οι φεμινιστικές και άλλες συλλογικότητες, φοιτητές και σωματεία έστειλαν σήμερα ένα μεγάλο ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και απαίτησης να μην υπάρξει συγκάλυψη στην υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή που εφάρμοσαν ακόμη μια φορά στις γειτονιές μας. Συγκεκριμένα, ενώ εξελισσόταν η πορεία, επέλεξαν, από ένα σημείο στην οδό Β. Ηπείρου και μετά, να την ακολουθήσουν, προκαλώντας με βρισιές και σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες της διαδήλωσης, όπως «θα σας γαμ…., θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά». Εντελώς απρόκλητα επιτέθηκαν και κτύπησαν γυναίκες κατά προτίμηση, αλλά και άλλους διαδηλωτές. Με κλομπ άνοιξαν το κεφάλι νεολαίου της γειτονιάς στέλνοντας τον στο νοσοκομείο με βαθύ τραύμα, που αντιμετωπίστηκε με οκτώ ράμματα. Ακόμα έξι νεαρά άτομα από την πορεία βρέθηκαν στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική βοήθεια.

Ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε στο μετρό “Σεπόλια” και ήδη αποχωρούσαν οι διαδηλώτριες/ές, οι αστυνομικές δυνάμεις επέλεξαν με τον “τρόπο που ξέρουν” και εφαρμόζουν συστηματικά σε κάθε διαμαρτυρία και διαδήλωση, να χτυπήσουν, ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στον κόσμο που προσπαθούσε να φύγει με το μετρό.

Η αστυνομική επίθεση δείχνει την ενοχή συστήματος – κυβέρνησης για την εγκατάλειψη και την αυξανόμενη φτωχοποίηση των γειτονιών μας. Αποδεικνύει το ταξικό μίσος τους απέναντι στον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο αγωνιζόμενος, αλλά και τον πανικό τους μπροστά στη λαϊκή απαίτηση για Καμία ανοχή – Καμία συγκάλυψη.


Με αργούς ρυθμούς οι έρευνες

Την ίδια ώρα, με αργούς ρυθμούς φαίνεται να κυλούν οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης, η οποία από την πρώτη κατάθεσή της, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιέγραψε ένα οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο κεντρικό ρόλο φέρεται να έχει ο Ηλίας Μίχος .

Τη Δευτέρα στην ανακρίτρια ο 33χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση παιδοβιασμού του Κολωνού

Τη Δευτέρα το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του ο 33χρονος που συνελήφθη κατόπιν εντάλματος των δικαστικών αρχών για συμμετοχή στην υπόθεση του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό.

Ο άντρας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους “πελάτες” του Μίχου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και η προβλεπόμενη ποινή είναι τουλάχιστον δέκα έτη κάθειρξη.

Την Δευτέρα θα απολογηθεί και η μητέρα του παιδιού ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο άτομα που συνομιλούσαν διαδικτυακά με την 12χρονη | Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως

Ταυτοποιήθηκαν δύο άντρες, 36 και 35 ετών, που συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών με την 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στο Κολωνό.

Οι δύο άντρες, που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού συνομιλούσαν μέσω με ανήλικη που πιθανότατα μοιάζει με την 12χρονη.

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ΕΛΑΣ κατάσχεσε τις συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στην συνέχεια οι δύο άντρες εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των δύο αντρών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η 12χρονη | Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eλέχονται 50 άνδρες

Η 12χρονη έχει μιλήσει για τουλάχιστον 11 βιαστές και φέρεται να έχει αναγνωρίσει τους πέντε. Τουλάχιστον άλλοι 50 ελέγχονται, καθώς εκτός από το γεγονός ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δουν φωτογραφίες της, είχαν προχωρήσει σε περαιτέρω επικοινωνίες και συνεννοήσεις.

Το θύμα, που αναγκάζεται να ζει ξανά τον εφιάλτη με τις καταθέσεις της, εξακολουθεί να μένει απροστάτευτο στον κανιβαλισμό των συστημικών μίντια, που συνεχίζουν τις αντιδεοντολογικές αναφορές συστημικών μέσων, όπως επίσης τα ανήλικα αδέλφια της -τα οποία αναλαμβάνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»– και τα παιδιά των κατηγορουμένων.

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επισήμανε σήμερα σε δήλωσή του ότι η προστασία της αξιοπρέπειας, της προσωπικότητας, της ψυχικής υγείας και της ιδιωτικής σφαίρας του ανήλικου θύματος έχει προτεραιότητα απέναντι στο δικαίωμα ενημέρωσης του κοινού, αλλά και ότι προβλέπονται κυρώσεις για τη μη τήρηση της απαγόρευσης διάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων, που μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών, με τις οποίες ταυτοποιούνται οι γονείς, οι συγγενείς και ο φιλικός του κύκλος | Πηγή: efsyn.grΒόλος: Μαζική πανελλαδική πορεία ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου (φωτογραφίες, βίντεο)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις