9.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

ΟΕΝΓΕ προς Πλεύρη: Αυτοί με τις ντουντούκες κράτησαν τα νοσοκομεία όρθια και δε θα φύγουν από τη χώρα

«Πληρωμένη απάντηση» έστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο οποίος απείλησε ευθέως τους αγωνιζόμενους εργαζομένους, γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, που την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, «στραπατσάρισαν» τη φιέστα που οργάνωσε, παρουσία του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και της Μαριάννας Λάτση, στο πλαίσιο των εγκαινίων του έργου «Αναδιαρρύθμιση – Ανακαίνιση – Αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» που υλοποιήθηκε στο νοσοκομείο με δωρεά του ιδρύματος Σ. Λάτση.  «Η ΟΕΝΓΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «χαιρετίζει τους υγειονομικούς που συμμετείχαν μαζικά μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης στην αγωνιστική υποδοχή” του Υπουργού Υγείας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των ΤΕΠ. Οι συνάδελφοι έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία των προσλήψεων με το σταγονόμετρο που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις».

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαδήλωσαν με το πανό τους καταγγέλλοντας τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι «αρμόδιοι» δεν μπόρεσαν να… αρθρώσουν κουβέντα από τα δυνατά συνθήματα των εργαζόμενων. Μάλιστα τόσο ο υπουργός Θ. Πλεύρης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Μ. Γκάγκα προσπάθησαν να… πείσουν τους εργαζόμενους να «σεβαστούν τον αγιασμό». (!), ενώ εξοργίστηκαν οι ακόλουθοι του Λάτση ειδικά επειδή όταν μίλαγε η εκπρόσωπός του ιδρύματος, ακούγονταν συνθήματα για τον Λάτση, τις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου κ.α..

Η απάντηση στις απειλές Πλεύρη

«Όσο για τις ευθείες απειλές του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και την προκλητική του δήλωση ότι “προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στους νέους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα και σε αυτή τη διαδρομή κάποιοι δεν έχουν θέση όπως αυτοί με τις ντουντούκες” του απαντάμε», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, «ότι:

»Αυτοί με τις ντουντούκες κρατήσανε όρθια τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας. Κάνουν απανωτές εφημερίες και διπλοβάρδιες, τις οποίες η κυβέρνηση ΔΕΝ πληρώνει, χωρίς ρεπό, εξετάζουν και περιθάλπουν δεκάδες, εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά. Αυτοί με τις ντουντούκες έχουν κάνει συνειδητή επιλογή να μείνουν στη χώρα υπό αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό μας. Αυτοί με τις ντουντούκες δε θα σας κάνουν τη χάρη να σηκωθούν να φύγουν. Θα συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν διπλή μάχη στο πλευρό των ασθενών τους την ώρα της αρρώστιας, στο πλευρό του λαού μας στον αγώνα του για δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας.

»Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Οργανώνουμε την πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και την πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου. Δίνουμε διορία στην κυβέρνηση μέχρι τις 9/11 να ικανοποιήσει έστω κάποια από τα βασικά μας αιτήματα. Αν δεν κάνει πράξη αυτά που ζητάμε προχωράμε σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας (απεργίες, επισχέσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας)».

Καταγγελία της προκλητικής αστυνομικής παρουσίας

Και σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση δεν παρέλειψε να επιστρατεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο με άνδρες της ΕΛΑΣ να σπρώχνουν ακόμα και γιατρούς εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν στα ΤΕΠ, ενώ τους ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της πορείας τους μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. «Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι παρατάχτηκαν μπροστά από τους “ήρωες υγειονομικούς” για να μη χαλάσει η κυβερνητική φιέστα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.


Με πληροφορίες από prin.gr

Παρόμοια Άρθρα