19.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σύγκεντρωση για να μη διαλύσουν τέσσερα σχολεία Κεραμέως και Παχατουρίδης | Δημαρχείο Περιστερίου, 12/10, 7μμ.

Πρόσφατα

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου και εκπροσώπων της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ | Να σημειωθεί ότι σε συνέχεια της ανακοίνωσης  καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 12 Οκτώβρη και ώρα 7μμ., στο Δημαρχείο Περιστερίου. Την κινητοποίηση στηρίζουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων .

Ένας μήνας σχεδόν πέρασε από τότε που ανακοινώθηκε η συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου για τη μεταστέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ με πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και αποδοχή-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.

Ένας μήνας σχεδόν πέρασε και οι Σύλλογοι Γονέων του 14ουΓυμνασίου και 11ου Λυκείου, οι μαθητές, η Ένωση Γονέων, Εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα με συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον Δήμο Περιστερίου προκειμένου να μην προχωρήσουν αυτές οι αποφάσεις.

Ένας μήνας πέρασε που 100 περίπου μαθητές των γυμνασιακών τάξεων του ΕΝΕΕΓΥΛ δεν έχουν μπει ακόμη στην εκπαιδευτική διαδικασία και 178 στο σύνολο του μαθητικού του δυναμικού αναζητούν απεγνωσμένα σχολική στέγη. Παρόλο που οι αρμόδιοι γνώριζαν το οξυμμένο πρόβλημα στέγασης που θα αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα (κάθε χρόνο προστίθεται και μια τάξη, τα τμήματα δεν μπορούν να είναι περισσότερα από εννιαμελή και υπάρχει ανάλογη οριζόντια ανάπτυξη λόγω των ειδικοτήτων), το έκρυβαν κάτω από το χαλάκι ή πρόκριναν πρόχειρες λύσεις, αξιοποιώντας κάποιες αίθουσες του 3ου ΕΠΑΛ που φιλοξενεί το ΕΝΕΕΓΥΛ στη λογική του μπαλώματος.

Με την ίδια αναλγησία που διακρίνει διαχρονικά το Υπουργείο Παιδείας (αυτή τη στιγμή 1000 μαθητές ΑΜΕΑ δεν φοιτούν), αλλά και τον Δήμο Περιστερίου, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του ΕΝΕΕΓΥΛ στο 14ο Γυμνάσιο για να «λυθεί» πρόχειρα το πρόβλημα της πλήρους ανάπτυξης του σχολείου, χωρίς καμία προδιαγραφή και προϋπόθεση ασφάλειας, σε ένα κτήριο ανοιχτής δόμησης, παλιό, κακοσυντηρημένο, χωρίς ράμπες κλπ. Υπόσχονται μάλιστα ότι αναγκαίες εργασίες θα διεξάγονται καθώς σταδιακά θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών στον χώρο (!).

Σήμερα, που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, στέλνουν τμήματα από το 3ο ΕΠΑΛ στο 4ο ΕΚ με σκοπό να εκκενώσουν για λίγες ημέρες αίθουσες για το ΕΝΕΕΓΥΛ μετακυλίοντας το πρόβλημα σε πέντε σχολεία και ταυτόχρονα στοιβάζουν τους μαθητές του 14ου Γυμνασίου στο κτήριο του 11ου ΓΕΛ, χωρίς προηγούμενο χωροταξικό και παιδαγωγικό σχεδιασμό (το προαύλιο και οι βοηθητικοί χώροι του σχολείου δεν φέρουν πρόβλεψη για συγχρωτισμό 327 και πλέον παιδιών. Οι χώροι του κυλικείου,της βιβλιοθήκης και κάποιων εργαστηρίων ακυρώνονται και μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας). Μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 70 και πλέον μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ κάνουν μάθημα όλοι μαζί στο αμφιθέατρο και ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει γιατί από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου πρέπει να επιστραφούν στο ΕΠΑΛ οι δανεικές αίθουσες.

Με την ίδια αναλγησία αδιαφορούν για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των μαθητών του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου και του ΕΝΕΕΓΥΛ και χρήζουν υπεύθυνες για την ασφάλειά τους και την καταλληλότητα των κτηρίων τις διευθύντριες των σχολείων (!).

Με την ίδια αναλγησία προκρίνουν λύσεις που κλείνουν σχολεία, ακολουθώντας πρώτα την πρακτική των συγχωνεύσεων (όπως έγινε πέρσι στο 14 Γυμνάσιο) για να γλιτώνουν έξοδα, αντί να αποδώσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα σχολικά κτήρια που είναι αδιάθετα (όπως το πρώην 13ο Λύκειο, όπου φιλοξενείται η ΔΔΕ Γ’ Αθήνας, και το 18ο Γυμνάσιο, όπου διεξάγονται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου απογευματινές ώρες).

Με την ίδια αναλγησία βλέπουν τους μαθητές ως αριθμούς και τη μόρφωσή τους ως επένδυση χωρίς κέρδος.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, όμως, έναν μήνα μετά απαντούμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Ενωμένοι οι εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών, του ΕΝΕΕΓΥΛ και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 14ου Γυμνασίου και 11ου Λυκείου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ διεκδικούμε:

  • ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

  • ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 11ου ΛΥΚΕΙΟΥ

  • ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

  • ΧΘΕΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ – ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ «ΑΣΤΕΓΩΝ»ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ, ΜΕΧΡΙ Η ΔΔΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ (με δική τους ευθύνη) ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς και τους δημότες του Περιστερίου να σταθούν στο πλευρό μας για να διεκδικήσουμε σύγχρονο, ασφαλές και δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Γυμνασίου
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου ΓΕΛ
Εκπρόσωποι προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Γονέων ΕΝΕΕΓΥΛ
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Περιστερίου
την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 19:00

Ο Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κοινή προσπάθεια των ΔΣ συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, του 11ου λυκείου Περιστερίου και της διοικούσας επιτροπής γονέων και κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου να μην διαλυθούν 4 σχολεία από την ανευθυνότητα του Υπουργείου παιδείας και του δήμου Περιστερίου. Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο σχολείο να μένει χωρίς αίθουσες ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολική χρονιάς και άλλα τρία να στοιβάζουν τους μαθητές στην προσπάθεια να κρυφτούν οι ευθύνες της έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και του δήμου που ενώ ήξεραν από χρόνια την ανάγκη για νέα σύγχρονα κτίρια για ειδικά σχολεία στο Περιστέρι και για το ΕΝΕΕΓΥΛ δεν πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα ως  όφειλαν για την εξασφάλιση κτιρίου για το ΕΝΕΕΓΥΛ αλλά και για άλλα ειδικά σχολεία που χρειάζεται η περιοχή.  Γιατί μέσα από την απαξίωση, την υποβάθμιση, θέλουν να προχωρήσουν το αντιδραστικό τους σχέδιο για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων όπως έχουν συνομολογήσει όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια με τη στρατηγική της ΕΕ για τα ΑΜΕΑ και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία.

Χαιρετίζουμε τον κοινό αγώνα των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ, του 14ου γυμνασίου και του 11ου λυκείου Περιστερίου που μαζί με την Ένωση γονέων Περιστερίου διεκδικούν νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια και για το ΕΝΕΕΓΥΛ στο Περιστέρι, αρνούμενοι όπως ήθελε η κυβέρνηση και ο δήμος να φαγωθούν μεταξύ τους για το πώς θα μοιραστούν τα υποσυντήρητα και ακατάλληλα κτίρια των σχολείων τους.

Έχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Μόνο ενωμένοι και με τον αγώνα μας θα μπορέσουμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, τις καρδιές μας για ένα καλύτερο αύριο .

Ας παγώσουν αυτοί από τον φόβο της οργής και του αγώνα μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις