15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνέχεια του πλιάτσικου στην Κοινωνική Ασφάλιση | Σε «Α.Ε. Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» το ΜΤΠΥ

Πρόσφατα

Με νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, η κυβέρνηση προωθεί τη μεταβίβαση της τεράστιας περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, σε «Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» | Αναδημοσίευση από eforiakoi.org

Με το άρθρο 35 του προωθούμενου νομοσχεδίου, το οποίο θα μείνει στη ‘’διαβούλευση’’ για ακόμα 10 ημέρες, η κυβέρνηση μεταφέρει σε Ανώνυμες Εταιρείες την κινητή και ακίνητη περιουσία του ταμείου. Περιουσία η οποία χτίστηκε απ΄ τις εισφορές των εργαζομένων (κυμαίνονται στο 4%) και η οποία εξασφαλίζει ένα επιπλέον (έστω και κουτσουρεμένο τα τελευταία χρόνια) μέρισμα στους συνταξιούχους.

Εδώ και μια δεκαετία… το αφήγημα των ‘’άδειων ταμείων’’ χρησιμοποιήθηκε τόσο για τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όσο και τη μείωση των μισθών και την επιβολή πολλαπλών έκτακτων (στην πραγματικότητα μόνιμων) εισφορών.

Σήμερα το ‘’άδεια ταμεία’’ και η μεγάλη ακίνητη περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων γίνονται λεία στο ατέλειωτο πλιάτσικο της Δημόσιας περιουσίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις