11.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Λόφος Στρέφη: Ψήφος στήριξης στην «Prodea» και στην καταστολή από το Μπακογιάννη

Πρόσφατα

Η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε χθες τη στάση της υπέρ της εταιρείας «Prodea Investments», αναφορικά με την «επένδυση» στο λόφο του Στρέφη.

Από το Γιώργη Χρήστου

Σύμφωνα με to efsyn.gr, σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων –και μάλιστα με θέμα που κατατέθηκε την ύστατη στιγμή εκτός ημερήσιας διάταξης–, η δημοτική αρχή πήρε απόφαση να παραστεί υπέρ της εταιρείας και να βρεθεί ουσιαστικά απέναντι στους δημότες της και στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει 16 κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας την παύση κάθε είδους εργασιών στο λόφο. Το αίτημα θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη 11 Οκτώβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά «Prodea» για Λόφο Στρέφη | Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων | 11/10, 12μ.

Να σημειωθεί πως δεν είναι μόνον οι κάτοικοι που αντιδρούν και αντιμετωπίζουν καθημερινά την τρομοκρατία από την αστυνομία, τις απειλές και την απρόκλητη ωμή βία, που σαφέστατα συμφωνεί ο Μπακογιάννης με την απόφασή του να στηρίξει την «επένδυση» της «Prodea». Μεταξύ άλλων έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών του Δήμου, πιο πρόσφατα ο Σύνδεσμος Γεωλόγων Μηχανικών Ελλάδος που επιφυλάσσεται για νομικές ενέργειες. Αλλά και μέλη του ίδιου του ΔΣ του Σωματείου «Σύμπραξη για την Αθήνα», στο οποίο εντάσσεται το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου», που έχουν καταγγείλει ότι καμία διαδικασία δεν τηρήθηκε και έμαθαν την πρόταση από τον Τύπο,

O «έρως» Μπακογιάννη στη διασπάθιση του δημόσιου (δημοτικού, προκειμένου ταμείου), στους «επενδυτές», στην απαγόρευση διαδηλώσεων, στην περιστολή συνδικαλιστικών, δημοκρατικών και άλλων δικαιωμάτων είναι γνωστός. Δεν κρύβεται, όσο κι αν προσπαθεί με ψιμύθια να τον καλύψει.

Να θυμηθούμε το «Μεγάλο Περίπατο» του εξοβελισμού και της εξαθλίωσης, της επέλασης του τουριστικού κεφαλαίου και της κτηματαγοράς; Που για να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία του, τον πακτωλό χρημάτων του δημοτικού ταμείου που «πέταξε… και πάει το παραδάκι», μετατράπηκε από δήμαρχος Αθηναίων σε δήμαρχο του «βγήκε και δε βγήκε», του «έτρεξα μια προσομοίωση» και δε βγήκε για τους δημότες; Ήταν η δικαιολογία του για το ότι… βγήκαν από το δημοτικό ταμείο 2 εκατ. ευρώ, λεφτά των φορολογουμένων δημοτών του δηλαδή, τα οποία διασπάθισε και λογαριασμό δεν έδωσε. Και για να μην ξεχνιόμαστε: τα χρήματα που «επενδύθηκαν» βγήκαν με την ψήφο της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Αθηναίων, το Colpo Grosso di Panepistimiou υλοποιήθηκε με την ψήφο της.

Να θυμηθούμε την ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, όπου δηλώνει ξεκάθαρα πως δε θέλει διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις και στην περίπτωση που γίνουν να έχουν τη δική του αδειοδότηση; Το αναφέρει στις προτάσεις του προς τους συναρμόδιους υπουργούς από τους οποίους ζητά: «Να εφαρμοστεί συστηματικά ο υφιστάμενος νόμος για τις πορείες και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις. Νομοθετική πρωτοβουλία που δεν θα επιτρέπει τη διεξαγωγή μαζικών αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ο Δήμος Αθηναίων να έχει τη δυνατότητα να αδειοδοτεί κάθε πορεία ή υπαίθρια συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα».

Να θυμηθούμε τις απαγορεύσεις πορειών κ.λπ., που ήρθαν αμέσως μετά, στα Εξάρχεια κατά του μετρό στην πλατεία, κατά των γυναικοκτονιών και των βιασμών γυναικών, συγκέντρωσης στο Μοναστηράκι και συναυλίας αλληλεγγύης στα Προπύλαια για τον τότε απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, κινητοποιήσεων φοιτητών στα Προπύλαια; Οι αποφάσεις της ΓΑΔΑ για να βγει «στην παρανομία» μια κινητοποίηση σε αυτήν την πόλη έχουν το λογότυπο της αστυνομίας στην κεφαλή και τη δική του… προφορική συγκατάθεση στα «έχοντας υπόψη. «Την από (ημερομηνία διαδήλωσης) προφορική σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου Αθηναίων» αναφέρεται σε κάθε ανακοίνωση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όταν πέφτει «απαγορευτικό».

Να θυμηθούμε τις παρελκυστικές και προκλητικές τακτικές που ακολουθεί στην περίπτωση της Ακαδημίας Πλάτωνος; Την προσπάθειά του να καταστρέψει 30 στρέμματα από το διακηρυγμένο αρχαιολογικό άλσος, να υφαρπάξει έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο για χάρη επενδυτών και της τουριστικοποίησης, αφού πρώτα τον καταστρέψει και τον τσιμεντοποίησει; Α! Μιας και ο λόγος για τσιμέντα, η προσπάθεια γίνεται από κοινού με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις