19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αθήνα: Σύσκεψη των δυνάμεων της «Μάχης» (10/10, 6μμ.) για τη γενική απεργία, στη Θεμιστοκλέους 52

Πρόσφατα

Σύσκεψη των δυνάμεων της ΜΑΧΗς, για τη Γενική Απεργία,
Δευτέρα 10/10/2022, 6μμ, Θεμιστοκλέους 52 (1ος όροφος)

Ο κόσμος της δουλειάς, σε κάθε χώρο εργασίας, βιώνει μια αφόρητη πραγματικότητα, που προσθέτει βάρη, πολύ πέρα από όσα διαλύουν τις ζωές των ανθρώπων της εργατικής τάξης στο κοινωνικό επίπεδο.

Το πετρέλαιο, η βενζίνη, η ενέργεια, η εξωφρενική αισχροκερδής ακρίβεια σε βασικά τρόφιμα και αγαθά, ο κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, οι πλειστηριασμοί  λαϊκών κατοικιών, συμπληρώνονται από ασφυκτικές έως τραγικές συνθήκες στους χώρους δουλειάς.

Οι απανωτές κρίσεις του καπιταλισμού έχουν φορτωθεί αποκλειστικά στην εργαζόμενη κοινωνία και η μεταφορά πλούτου από τον ήδη εξαντλημένο κόσμο της δουλειάς συνεχίζεται αυξανόμενη, με κυνισμό, αγριότητα, αυταρχισμό και καταστολή.

Η Γενική Απεργία δίνει την ευκαιρία να παρέμβει με κινητοποιήσεις ο κόσμος της εργασίας, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, ΣΣΕ, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες κι όχι για πολέμους, έλεγχο των τιμών, τέλος στην ακρίβεια και τις ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση του ακραία αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη.

Η απεργία της 9 Νοέμβρη, έχοντας προκηρυχθεί αρκετά νωρίς, δίνει τη δυνατότητα κίνησης στη βάση και με τη βάση των σωματείων. Δίνει τη δυνατότητα να μαζικοποιηθεί ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν οι κινητοποιήσεις με νέα απεργία ή και με νέες κλαδικές απεργίες/κινητοποιήσεις.

Ήδη, ανακοινώσεις –καλέσματα στην απεργία της 9/11 και αφίσες έχουν δημοσιοποιηθεί από πλήθος σωματείων και ομοσπονδιών και την ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ, Εργατικά Κέντρα, OME κ.ά.).

Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς επιχειρείται να οργανωθούν από τα σωματεία με πλειοψηφίες ταξικών δυνάμεων κυρίως.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και όξυνση ο αγώνας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, συγκεντρώνοντας πλήθος αλληλέγγυων δυνάμεων και συμπαράσταση από τον κόσμο της δουλειάς, μέχρι τις 9 Νοέμβρη, κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες έχουν προγραμματιστεί από αρκετά σωματεία κι ομοσπονδίες.

Για να οργανώσουμε συγκεκριμένες δράσεις, στη βάση των σωματείων, στις γειτονιές, με συναδέλφισσες-ους, σε μεγάλους εργατικούς χώρους, στα σχήματα και τις εργατικές ομάδες μας, μέχρι τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, για να μαζικοποιηθεί η απεργία και οι συγκεντρώσεις, για να υπάρξει προοπτική συνέχειας, ως ΜΑΧΗ, συγκαλούμε σύσκεψη των δυνάμεών μας, τη Δευτέρα 10/10/2022, στις 6μμ, στον 1ο όροφο της Θεμιστοκλέους 52.

Πολύ σημαντική η παρουσία όλων μας, από κοντά.

Για κάποιες-ους από την περιφέρεια θα υπάρξει λινκ σύνδεσης, ωστόσο, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, όπου βρίσκεται ένας αριθμός σ. που μπορεί να οργανώσει αντίστοιχες συσκέψεις, η προσπάθεια θα γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση.


«Μάχη»: Απεργία 9/11; Αφού όλα βαίνουν καλώς…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις