16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χανιά: Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών (6/10)

Πρόσφατα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων | Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη, 6 Οκτώβρη στις 7μμ στην Αγορά | Θέλουμε την Σούδα λιμάνι των λαών, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με την επιτροπή ειρήνης,με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους, διαδηλώνοντας ενάντια στοαεροπλανοφόρο USS “GeorgeH.W. Bush” που φτάνει στη Σούδα και θα παραμείνει στον προβλήτα Κ-14 από τις 6 ως τις 10 Οκτωβρίου.

Το USS “GeorgeH.W. Bush” είναι το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο υπερ-αεροπλανοφόρο που χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, αποκτά την ικανότητα για αδιάκοπη λειτουργία επί 20 χρόνια χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό! Έχει αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας, με επιχειρήσεις των αεροσκαφών του στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 3.200 άτομα πλήρωμα και περίπου ακόμη 2.500 για την αεροπορία. Μεταφέρει δε 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η παρουσία του εδώ δεν αποτελεί παρά μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου».

Η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, εμπλέκει τον λαό μας σε κίνδυνοαφούαποτελούμε στόχο λόγω των στρατιωτικών- ΝΑΤΟϊκών  υποδομών.Ήδη Ο λαός μας  και οι λαοί όλου του κόσμου πληρώνουν το βαρύ κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Η συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους επιδρά και στις ελληνοτουρκικές διαφορές, με  παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και ταυτόχρονα την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, ενώ διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο.

Δεν είμαστε θεατές ,διεκδικούμε η Σούδα να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, με βάση τη γνωστή θεωρία περί «ΝΑΤΟικού εδάφους», στρώνουν τον δρόμο για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και η τούρκικη αστική τάξη προετοιμάζει το γειτονικό λαό που πεινάει, για πόλεμο.

Απαιτούμε :

Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα και παντού στη χώρα.

Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική ή άλλη πολιτική υποδομή της χώρας μας για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κατά άλλων λαών.

Να επιστρέψουν τώρα και να μην σταλούν άλλα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.

Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον λαό μας.

Ο ελληνικός λαός να μη δεχθεί η χώρα μας να μετατρέπεται σε πολεμικό προγεφύρωμα κατά άλλων λαών!

Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις