19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση στη ΔΕΗ (12/10), αυτοκινητοπορεία για την υγεία (20/10), γενική απεργία (9/11)

Πρόσφατα

Εκτελεστική Γραμματεία ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ | ΔΕΝ ΘΑ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ | ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ | ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ

 • Καλούμε σε σύσκεψη φορέων, Σωματείων, εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στις 18:00, στο Σύλλογο Δασκάλων για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

 • Κινητοποίηση στη ΔΕΗ την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 12:00 για την ακρίβεια. Κανένας παγωμένος – Κανένας πεινασμένος – Κανένας μόνος του.

 • Καλούμε σε αυτοκινητοπορεία για τη στελέχωση της υγείας στο νησί το απόγευμα στις 20 Οκτώβρη στο κέντρο της Πόλης (μέρα πανυγειονομικής απεργίας).

Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, την ίδια στιγμή που μεγιστάνες του πλούτου σκορπάνε εκατομμύρια εν μία νυκτί για να κάνουν… τουρισμό στο διάστημα, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942!

Ενώνουμε τη φωνή με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια και πολέμους. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για βασικά αγαθά, ρεύμα, φθηνά καύσιμα.

Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας όλοι αυτοί που μας τα δημιουργούν! Τα κόμματα που κυβέρνησαν, που έγιναν αντιπολιτεύσεις και ξανά κυβερνήσεις, μας κοροϊδεύουν. Εναλλάξ, υπηρέτησαν τα συμφέροντα των ενεργειακών μονοπωλίων, την πολιτική της ΕΕ. Όλοι τους ευθύνονται για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, για την εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων, του «καλαθιού της νοικοκυράς» που εξαφανίζουν το λαϊκό εισόδημα. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των διάφορων pass και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και λοιπών χαρατσιών, με όφελος από 0,00 έως 1,83 € το μήνα!

Αυτοί καθιέρωσαν το χρηματιστήριο και την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, που τάχα θα «έριχνε τις τιμές λόγω ανταγωνισμού», την πανάκριβη πράσινης μετάβαση, οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία για τους ανταγωνισμούς τους με τους Ρώσους και Κινέζους «ολιγάρχες» για το μοίρασμα των αγορών, με κίνδυνο ακόμα και πυρηνικού ολέθρου. Αυτοί με τις κυρώσεις τους και το στόχο για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, «πυροβολούν δηλαδή τα πόδια των λαών», μας αφήνουν στο έλεος του κρύου.

Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τις μειώσεις των πραγματικών μας μισθών κατά 40% και την φοροληστεία, για την μετατροπή των χώρων δουλειάς σε «γαλέρες», με ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθημερινούς θανάτους από εργατικά «ατυχήματα». Για το αίσχος της κυβερνητικής παρέμβασης στον κατώτατο μισθό (βλέπε Ν. Βούρτση-Αχτσιόγλου), που καθορίζεται χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις, και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας από την πανδημία, την προστασία από φυσικές καταστροφές, την εμπορευματοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Οι νόμοι τους ευθύνονται για την καταπάτηση θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών, όπως αυτή του συνέρχεσθαι, του απορρήτου των επικοινωνιών, που έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη «νόμιμη» παρακολούθηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενός ολόκληρου κόμματος του ΚΚΕ, καθώς και δημοσιογράφων.

Απέναντι σε όλα αυτά και στις κατάπτυστες δηλώσεις υπουργού που μας καλεί να προσαρμοστούμε ή να πεθάνουμε, απέναντι στην κοροϊδία στη Χίο για την κατάντια σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας, στο ΕΚΑΒ,… απαντάμε με τον στίχο γνωστού τραγουδιού:

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

Διεκδικούμε:

 • Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και μειωμένος κατά 50% για όλα τα νησιά. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.

 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Να σταματήσει το αίσχος των κατασχέσεων λογαριασμών από τη ΔΕΥΑΧ.

 • Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες σε τράπεζες και εφορία κλπ καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

 • Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους, εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατευμένους, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες.

 • Προώθηση τεχνικών έργων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

 • Εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία και ΕΚΑΒ σε όλη τη Χίο με όλα τα μέσα και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Μόνο η δική μας συλλογική δράση μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις διεκδικήσεις μας, να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην καλυτέρευση της ζωής μας, πραγματικά να μας δώσει ανάσα απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις