ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχει η πανυγειονομική κινητοποίηση (20/10)

Ο ταξικός «αποστάτης» αντιγράφει από τη στήλη «Αλάτι & Πιπέρι»
του ygeionomikoi.gr

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία με πολλά και σημαντικά προβλήματα: ακρίβεια, καθηκοντολόγιο, ελλείψεις προσωπικού, επιστροφή εργολάβων, αναστολές εργασίας, παρατάσεις συμβασιούχων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η οργάνωση της μεγάλης κινητοποίησης στις 20/10 έχει πολύ κρίσιμο ρόλο. Στη συνεδρίαση του γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη αρχές Σεπτέμβρη ειπώθηκε από όλες τις πλευρές ότι θα πρέπει να υπάρξει πολύ καλή προετοιμασία γι΄ αυτή την κινητοποίηση με σύμπραξη και βοήθεια από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Γενικό Συμβούλιο.

Όμως αντί για προετοιμασία της κινητοποίησης, το τελευταίο διάστημα από τις παρατάξεις ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ γίνεται το ακριβώς αντίθετο: χωρίς να ενημερώνονται οι υπόλοιπες παρατάξεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ εκπρόσωποι και επικεφαλής των δύο παρατάξεων κάνουν συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα και να φανεί ότι βρίσκονται σε φάση επίλυσης κάποια από τα προβλήματα των εργαζομένων. Έχουν ήδη γίνει εν κρυπτώ συναντήσεις με το Υπουργείο Υγείας για το καθηκοντολόγιο των ΔΕ νοσηλευτών και χθες έγινε συνάντηση για το ζήτημα αν θα παραταθούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία.

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη κινητοποίησης ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ (20/10) για μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις σε μισθούς και χρηματοδότηση υγείας

Πρόκειται για μια συμπεριφορά αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική, αφού χωρίς να υπάρχει προεδρείο,  από τις συναντήσεις αποκλείονται  οι 4 από τις 6 παρατάξεις που έχουν ψηφιστεί από το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ να συμμετέχουν στο Γενικό Συμβούλιο. Επίσης οι συνομιλίες χρησιμοποιούνται ως όργανο κατευνασμού των εργαζομένων για να αποτύχει η κινητοποίηση της 20ης Οκτώβρη.

Και καλά, από τη ΔΑΚΕ όλοι το περίμεναν ότι κάπως έτσι θα κινηθεί, αλλά η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίστηκε με το προφίλ της “αγωνιστικής” παράταξης και τώρα τα έχει βρει απόλυτα με την κυβερνητική ΔΑΚΕ.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία καλά θα κάνουν να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό τον “κυβερνητικό συνδικαλισμό” και να προσπαθήσουν η κινητοποίηση της 20ης Οκτώβρη να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, σε μια προσπάθεια να προωθηθούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος και να αποτραπεί η προσπάθεια πλήρους διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Print Friendly, PDF & Email