16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δέρνουν, συλλαμβάνουν και δεν δίνουν λογαριασμό στα Εξάρχεια | Καταγγελία Συλλόγου Γονέων 36ου Δημοτικού

Πρόσφατα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το νέο όργιο αστυνομικής βίας στο λόφο του Στρέφη. Συνέλαβαν πατέρα, αφού τον ξυλοκόπησαν. Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι | Αναδημοσίευση από efsyn.gr

Ανεξέλεγκτη και καθημερινή είναι η τραμπουκική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, προφανώς με τις ευλογίες Μαξίμου, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και δημάρχου Αθηναίων, με φόντο τις εργασίες στον λόφο του Στρέφη και κεντρικό στόχο τη γενικότερη, άγρια καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας, που καταγράφηκε και από βίντεο κατοίκων, σημειώθηκε στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στον λόφο του Στρέφη, όπου πάνοπλη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., με πρακτικές συμμορίας, επιτέθηκε σε αθλούμενους, έδειρε κόσμο και προσήγαγε και τον πατέρα ενός παιδιού.

Από την Αστυνομία υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε «λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα 15 ατόμων», κάτι που αντικρούουν οι μαρτυρίες από τους κατοίκους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η προσαγωγή του άνδρα μετατράπηκε σε σύλληψη.

https://twitter.com/bernabeo2022/status/1577374281100537856?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1577374281100537856%7Ctwgr%5E95c6fe3741e1af31b0faa8d0c320f2208eaeb1f0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fellada%2Fkoinonia%2F361870_dernoyn-syllambanoyn-kai-den-dinoyn-logariasmo-sta-exarheia-binteo

Μαρτυρίες και ντοκουμέντα της βίας

Ο άνδρας, ωστόσο, καταγγέλλει ότι δέχθηκε άγρια επίθεση, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον είκοσι χτυπήματα με γκλομπ, κυρίως στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο άνδρας έφερε οίδημα στο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο και όλο του το σώμα.

Για το γεγονός αυτό, πάντως, στην ΕΛ.ΑΣ.,  ως συνήθως, επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή».

Σοβαρές, όμως, είναι οι καταγγελίες που κάνει και η κοπέλα που δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μιλώντας στο avgi.gr, καταγγέλλει ότι αστυνομικοί της ΥΜΕΤ τη χτύπησαν με τις ασπίδες τους, όταν εκείνη προσπάθησε να μπει στο γήπεδο μπάσκετ. Σε εκείνο το σημείο προσπάθησε να παρέμβει ο πατέρας που βρισκόταν εκεί με τα παιδιά του.

«Μπήκε μπροστά για να με προστατέψει κι άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα σίγουρα δέκα αστυνομικοί των ΥΜΕΤ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μας ψεκάζουν, εγώ υποχωρώ κι ένας αστυνομικός με κυνηγάει και συνεχίζει και με χτυπάει με το γκλοπ κι έχω δύο τραύματα αυτή τη στιγμή, στα πλευρά και στο χέρι», καταγγέλλει η κοπέλα.

Υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την απαγόρευση προς κατοίκους να βρεθούν στο σημείο, ενώ το εργοτάξιο βρίσκεται πολύ μακριά από το γήπεδο μπάσκετ και δεν υπάρχει κίνδυνος για κανέναν, αντικρούοντας τις αιτιάσεις των αστυνομικών ότι οι… κάτοικοι κινδυνεύουν από τις εργασίες.

«Εκείνη τη στιγμή εγώ πήγα πιο κει να μπω από μία άλλη είσοδο, εκεί πέρα με κυνήγησαν κάπως κι άρχισαν να με χτυπάνε με τις ασπίδες για να μ’ εμποδίσουν να μπω μέσα. Εκεί παρενέβη ο πατέρας των δύο παιδιών όπου έπαιζε ήδη μέσα, μπήκε μπροστά για να με προστατέψει κι άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα σίγουρα δέκα αστυνομικοί των ΥΜΕΤ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μας ψεκάζουν, εγώ υποχωρώ κι ένας αστυνομικός με κυνηγάει και συνεχίζει και με χτυπάει με το γκλοπ κι έχω δύο τραύματα αυτή τη στιγμή, στα πλευρά και στο χέρι» αναφέρει σε άλλο σημείο της μαρτυρίας της.

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Επίθεση και ξυλοδαρμός γονιού του σχολείου μας από τις δυνάμεις καταστολής. Δε μας φοβίζετε, μας εξοργίζετε

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΥΜΕΤ έπεσε γονιός του σχολείου μας ενώ βρισκόταν στο γήπεδο μπάσκετ του λόφου Στρέφη μαζί με τα παιδιά του. Ο Δ. ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στα παιδιά του όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διεύλευση τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα. Έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε και φυσουνιά χημικών στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε όλο αυτό συνελήφθη και κρατείται στη Γ.Α.Δ.Α. με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου κι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. (https://www.youtube.com/watch?v=ZCTW2b6b2kE)

Με αφορμή την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την ανάπλαση του λόφου Στρέφη από την ιδιωτική εταιρία Prodea η γειτονιά μας βρίσκεται υπό κατοχή. Τη Δευτέρα, 4/10, στον λόφο Στρέφη στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο, ενώ τα συνεργεία συνοδεύονταν από πάνοπλες δυνάμεις αστυνομικών, οι οποίες και εγκαταστάθηκαν κατά μήκους του λόφου και των γύρω δρόμων. Η διεύλεση στον λόφο παρεμποδίζεται διαρκώς μέσα στην ημέρα. Ήδη το πρωί της Τρίτης πήγαμε τα παιδιά μας σχολείο περνώντας μέσα από τις διμοιρίες. Στην επιστροφή δε κάποιοι γονείς παρεμποδίστηκαν να κάνουν το συνηθισμένο δρομολόγιο επιστροφής προς το σπίτι τους, ενω σε άλλους/ες ζητήθηκε και άδεια από τον δήμο για να τους επιτραπεί να κάτσουν στο θεατράκι του λόφου!

Κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται διαρκώς παρκαρισμένες στην είσοδο του γηπέδου. Το απόγευμα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τρομακτική με τις διμοιρίες να αυξάνονται και τις συμπεριφορές των ανδρών της αστυνομίας να ξεφεύγουν μέχρι τώρα σε λεκτικό επίπεδο και το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου  πλέον και σε επίπεδο πρακτικής.

Εδώ και καιρό καταγγέλουμε αυτό που συμβαίνει. Εδώ και καιρό φωνάζουμε ότι δεν μπορούμε να ζούμε έτσι. Εδώ και καιρό ανησυχούμε για εμάς και τα παιδιά μας που είναι διαρκώς εκτεθειμένα σε εικόνες και πρακτικές βίας. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Αλλά τι να απαντήσεις σε ένα παιδί όταν σε ρωτάει γιατί δεν μπορεί να παίξει ελεύθερο στο πάρκο που μέχρι τώρα έπαιζε κάθε μέρα; Τι να απαντήσεις σε ένα παιδί που ρωτάει “γιατί οι κύριοι κρατάνε όπλα”; Τι να απαντήσεις σε ένα παιδί που χθες το βράδυ έβλεπε από το μπαλκόνι του να χτυπάνε κόσμο κάτω από το σπίτι του αυτοί που θεωρητικά το προστατεύουν;

Δεν πρόκειται για μια αφήγηση στο αστυνομικό δελτίο ειδήσεων. Είναι η καθημερινότητα όσων ζούμε σε αυτήν τη γειτονιά και πια έχει ξεπεράσει τα όρια της επικινδυνότητας.  Στη θέση του Δ. θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε από εμάς που καθημερινά ανεβαίνουμε στον λόφο για να παίξουν τα παιδιά μας ελεύθερα, να βρεθούμε με τους φίλους και τις φίλες μας. Θα μπορούσε να είναι ένας έφηβος-μια έφηβη που επιστρέφει από προπόνηση μπάσκετ. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που περπατά αμέριμνος, ένα  άνθρωπος που βγάζει βόλτα τον σκύλο του, ένας άνθρωπος που θέλει  να βρίσκεται σε έναν δημόσιο χώρο και δεν του επιτρέπεται.

Για την αστυνομία που φυλάει λαμαρίνες και δέρνει κόσμο λεφτά υπάρχουν. Για τα σχολεία μας που τα μπαλκόνια πέφτουν στο κεφάλι των παιδιών και έχουν να συντηρηθούν από τότε που χτίστηκαν δεν υπάρχουν. Και τελικά, κύριε δήμαρχε ας μιλήσουμε καθαρά για τις παρανομίες και τα εγκλήματα που πράγματι συμβαίνουν. Είναι παράνομο και εγκληματικό να έχεις παιδιά να κάνουν μάθημα σε τάξεις με μούχλα. Είναι παράνομο και εγκληματικό με την πρώτη βροχή να πλυμμηρίζει ολόκληρο σχολείο και να αοπεγκλωβίζονται νήπια. Είναι παράνομο και εγκληματικό να πέφτουν μεταλλικές εσωτερικές πόρτες και ξύλινα ντουλάπια εν ώρα μαθήματος. Είναι παράνομο και εγκληματικό να σε παρακαλάνε  για μια ράμπα και τελικά, να τη φτιάχνεις χωρίς καν να έχεις εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν.

Όσο για τον Στρέφη… Εκατομμύρια θα δοθούν για μια ανάπλαση από ιδιωτική εταιρία που αλλάζει χαρακτήρα και ουσιαστική χρήση στον μοναδικό ελεύθερο χώρο μας, στη μοναδική ανάσα πρασίνου στην περιοχή μας, στον λόφο μας όταν το μόνο που χρειάζεται είναι αντιπλυμμηρικά έργα που του αντιστοιχούν, πυρασφάλεια, φροντίδα και συντήρηση του πρασίνου και των αθλητικών εγκαταστάσεων από τις υπηρεσίες του δήμου στον οποίο πληρώνουμε υπέρογκα τέλη χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Επιτέλους! Αφήστε μας να ζήσουμε εδώ που διαλέξαμε να ζούμε!
Όχι άλλες μπίζνες στο όνομά μας και με τα λεφτά μας.

Σήμερα Τετάρτη, 5/10, στις 12 το μεσημέρι ο Δ., ο μπαμπάς, ο φίλος, ο γείτονας περνάει αυτόφωρο στο κτίριο 16 και θα είμαστε εκεί. Γιατί χτυπήσατε πάλι εμάς. Και στον λόφο μας εκεί θα είμαστε. Κάθε μέρα. Με τα παιδιά μας, την παρέα μας, μόνοι και μόνες, όπως εμείς θέλουμε και επιλέγουμε και όχι όπως εσεις προσπαθείτε να μας επιβάλετε μόνο με καταστολή και ξύλο. Και ξέρετε εκεί στον λόφο είναι ψηλά και έχει καλή ακουστική. Θα μας ακούτε να μιλάμε, να γελάμε, να τραγουδάμε για όσο καιρό θα ζούμε σε αυτόν… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Γνωστούς αγνώστους βλέπει ο Καραμανλής

Η κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της συνήθεια, καλύπτει απόλυτα το όργιο αστυνομικής βίας με τους ξυλοδαρμούς, το κλίμα τρομοκρατίας και τον αποκλεισμό ανθρώπων μέσα στην ίδια τους τη γειτονιά.

Στα Εξάρχεια, άλλωστε, το μέτωπο της καταστολής είναι διπλό, καθώς, εκτός από τον Λόφο του Στρέφη, αστυνομοκρατία επικρατεί και στην πλατεία Εξαρχείων, με αφορμή τα έργα για την κατασκευή σταθμού μετρό, ενάντια στο οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι.

Χαρακτηριστικές οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, ο οποίος βλέπει «ομάδα γνωστών αγνώστων, οι οποίοι εδώ και χρόνια θεωρούν ότι η πλατεία τους ανήκει και θεωρούν ότι κάθε φορά που πάει να γίνει οτιδήποτε στην πλατεία πρέπει να ρίχνουν μολότοφ και πέτρες».

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες έγινε γνωστή η καταγγελία Αμερικανού δημοσιογράφου για επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του. Ο Ράιαν Τόμας, εξάλλου, κατέγραψε με την ίδια του την κάμερα την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια.

Ξυλοδαρμός αμερικανού φωτορεπόρτερ από ΜΑΤ: «Ευχαριστώ τον Αθηναίο μπάτσο που με έσπασε στο ξύλο απόψε ενώ…»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις