12.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Στοχευμένη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δράσεις των εργαζομένων στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ)

Πρόσφατα

Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρώην ΕΒΓΑ) | Για την στοχευμένη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δράσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση EMFI, συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την αισχρή και απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας να μην ανανεώσει την σύμβαση εργασίας, σε δυο εποχιακούς εργαζόμενους, στο τμήμα της αποθήκης, γιατί συμμετείχαν σε δράσεις του σωματείου.

Άμεση ήταν η παρέμβαση στον ίδιο τον κ.Φιλίππου που βρισκόταν στο εργοστάσιο από 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αναδείξαμε τον βρώμικο ρόλο του προϊσταμένου στο τμήμα της αποθήκης(Σ.Σ) και κάναμε σαφές ότι δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες των εργαζομένων. Το σωματείο μας δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα που έχει αποφασίσει η ΓΣ των εργαζόμενων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ακόμα και το 2%, που έδωσε πρόσφατα η εταιρεία έγινε κάτω από την πίεση που ασκήσαμε μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία του ομίλου Φιλίππου.Όμως, είναι ψίχουλα και σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν να αναπληρώσουν το εισόδημα αφού αυτό εξατμίζεται πριν καν το πάρουμε, καθώς ο πληθωρισμός εδώ και 7 μήνες τρέχει πάνω από το 10%.

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου και έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία με αίτημα την  επαναπρόσληψη των συναδέλφων με πλήρη δικαιώματα και απαιτήσαμε να σταματήσει η εργοδοσία να βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Η στοχοποίηση των συγκεκριμένων συναδέλφων από τον προϊστάμενο του τμήματος της αποθήκης,(Σ.Σ) ήταν προφανής. Όπως επίσης προφανής είναι και η βρώμικη δουλειά που κάνει απέναντι στο σωματείο μας, με τις ευλογίες της Γενικής Διεύθυνσης. Στην κλαδική απεργία στις 30 Ιουνίου, παρότι οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους απεργούσαν, εκείνος έπαιρνε τηλέφωνο και απειλούσε συναδέλφους ότι αν δεν πάνε για δουλειά, την επομένη μέρα θα βρεθούν στην ανεργία.

Ο συγκεκριμένος προϊστάμενος δεν μπορεί να έχει καμία θέση πλέον στον εργοστάσιο. Για το Σωματείο μας οι ενέργειες του ξεπέρασαν κάθε όριο, κάθε κόκκινη γραμμή.

Όμως οι ενέργειες τους αυτές δεν μας πτοούν, απεναντίας μας ατσαλώνουν και μας δυναμώνουν.

Δεν μας φοβίζουν ούτε οι απειλές, που τα διευθυντικά στελέχη εξαπολύουν σε κάθε ευκαιρία.

Ούτε φοβόμαστε τα τσιράκια τους.

Όσο για τους συνειδητούς απεργοσπάστες τους λέμε ότι την προδοσία πολλοί την αγάπησαν, τον προδότη όμως κανένας.

Με την ωμή παρέμβαση της, η εργοδοσία προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.Στόχος της, ήταν και είναι η συνδικαλιστική δίωξη, η παρεμπόδιση της διεκδίκησης και δράσης του σωματείου και των εργαζόμενων, αξιοποιώντας όλους τους αντιδραστικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και που τους διατηρούν μέχρι και σήμερα.

Επιδίωξη τους είναι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Γιατί θέλουν σύγχρονους σκλάβους που θα δουλεύουν μέρα-νύχτα για να κερδίζουν περισσότερα από τον ιδρώτα μας .

Ξέρουν καλά ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δυσβάστακτος για εμάς και τις οικογένειες μας. Είναι ψέμα ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους. Για τον μεγαλομέτοχο και την τάξη του, ο χειμώνας θα είναι το ίδιο με το καλοκαίρι διακοπές και χλιδή.

Για εμάς και τις οικογένειες μας, επιφυλάσσει ενεργειακή φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια, εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια, ανασφάλεια.

 Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Το ζήτημα είναι αν όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θα αποδεχτούμε την σφαγή μας ή θα σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε αυτήν την επίθεση.

Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Η αγανάκτηση και ο θυμός πρέπει να στοχεύει τους πραγματικούς υπαίτιους, που είναι τα μεγάλα μονοπώλια και το κράτος τους.

Κανένας εργοδότης καμία κυβέρνηση που υπηρετεί αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης,δεν θα νοιαστεί για εμάς.

Και στην δική μας περίπτωση, ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν νοιάζεται για κανέναν και καμία από εμάς, πόσο μάλλον για τις οικογένειες μας. Η διαχρονική στάση και επιλογές του στο πετσόκομμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας, την μισή δουλειά και την μισή ζωή που έχει επιβάλλει για εκατοντάδες συναδέλφους, τα επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο η ζωή.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η αδιάλλακτη στάση που κρατάει. Δεν συζητάει κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αρνείται ακόμα και να συναντηθεί με το σωματείο.

Εμείς τους λέμε ότι το σωματείο μας, είναι η φωνή όλων των εργαζόμενων και ότι θα την ακούν όσο και αν αυτό δεν τους αρέσει.

 Δεν πρόκειται να “κάτσουμε στα αυγά μας”, ούτε να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.

Την απάντηση μας θα την πάρουν με την καθολική συμμετοχή μας στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Απαιτούμε:

  • Άμεση επαναπροσλήψη των συναδέλφων με πλήρη δικαιώματα.
  • Καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και των ελευθεριών .
  • Άμεση υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
  • Αυξήσεις στους μισθούς.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις