16.9 C
Athens
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025

Αγωγή Κεραμέως κατά ΑΔΕΔΥ για Απεργία-Αποχή στους εκπαιδευτικούς ΠΕ | Εκδίκαση: Δικαστήρια Ευελπίδων, 5/10, 1μμ.

Πρόσφατα

Συνέχεια από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, των ολοκληρωτικών μεθόδων και των άθλιων πρακτικών για να ακυρώσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών απέναντι στη λογική των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και των εκπαιδευτικών ομίλων, της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, που στρώνουν το δρόμο της ατομικής αξιολόγησης και διαμορφώνουν κάστες αξιολογητών, εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και κατηγοριοποίησης μέσα στους συλλόγους διδασκόντων, για να ακυρώσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση – διάλυση του δημόσιου σχολείου, στην κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σήμερα, Τρίτη 4 Οκτώβρη και ώρα 11.50, αγωγή κατά της Απεργίας-Αποχής των εκπαιδευτικών ΠΕ από τις Υ.Α. για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές, που κήρυξε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από αίτημα της ΔΟΕ, στις 28 Σεπτέμβρη.

Ζητά «να αναγνωριστεί ότι είναι παράνομη (καθώς και ως καταχρηστική» και «να απαγορευθεί η συνέχιση της ως άνω απεργίας-αποχή». Επίσης, να συζητηθεί άμεσα, «λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης», γεγονός που οδήγησε τη «δικαιοσύνη τους» να κινηθεί άμεσα και οριστεί δικάσιμος: «την 05-10-2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 στο ακροατήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών στο Κτίριο 5 Αίθουσα 1».

ΕΔΩ Η ΑΓΩΓΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Αγωγή Κεραμέως κατά ΑΔΕΔΥ για Απεργία-Αποχή στους εκπαιδευτικούς ΠΕ | Εκδίκαση: Δικαστήρια Ευελπίδων, 5/10, 1μμ.

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, στο σχετικό Εξώδικο προς το υπουργείο Παιδείας, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ:

▬ Γνωστοποιεί πως κηρύσσει «απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε διαδικασία ή ενέργεια συνδέεται με την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στις υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4/2022 και υπ’αρ.Φ12/102919/ΓΔ4/2022 υπουργικές αποφάσεις, καθώς και των διατάξεων των εφαρμοστικών τούτων εγκυκλίων, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως, υπηρετούντων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την παύση κάθε διαδικασίας που σχετίζεται με την εφαρμογή των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων».

▬ Ζητά «την παύση κάθε διαδικασίας που σχετίζεται με την εφαρμογή των υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4/2022 “Ενδοσχολικός Συντονιστής” και υπ’ αρ. 102919/ΓΔ4/2022 “Παιδαγωγικός Σύμβουλος – Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης” Υπουργικών Αποφάσεων της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β΄ 4509/2022)».

▬ Τονίζει ότι «η ως άνω αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως που εκπροσωπούμε από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔΕφΑθ 559/2020, 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσεως, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας».

ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ Ε/Ε ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις