18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με πρόσχημα την πανδημία, η εργοδοσία του «Μεγάλη Βρετάνια» απαγόρεψε την είσοδο στο Συνδικάτο Αττικής

Πρόσφατα

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων ν. Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία του «Μεγάλη Βρετάνια» που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να το εμποδίσει ώστε να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου».

«Δεν είναι μία ούτε δύο οι φορές που το Συνδικάτο αιτήθηκε πρόσβαση στον χώρο του προσωπικού των ξενοδοχείων “Μεγάλη Βρετάνια” & King George” και καμία από αυτές τις φορές η εργοδοσία δεν το επέτρεψε», συμπληρώνει το Συνδικάτο και συνεχίζει: «Παλαιότερα ο “λόγος”  ήταν οι υψηλές πληρότητες και η πολλή δουλειά, μετά ήρθε ο covid και τα μέτρα προστασίας και φαίνεται πως αυτή η δικαιολογία «βόλεψε» μιας και την χρησιμοποιούν ακόμα. Σε πρόσφατο αίτημά μας–στις 27/9/2022- να κάνει το Συνδικάτο περιοδεία στους χώρους του προσωπικού- κάτι που συνηθίζεται σε όλα τα ξενοδοχεία πανελλαδικά και είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκλεγμένων συναδέρφων, η εργοδοσία απάντησε ξανά πως δεν το δέχεται λόγων μέτρων προστασίας για τον Covid. Μάλιστα η εργοδοσία αρνήθηκε την είσοδο του Συνδικάτου ακόμα και με αίτημα του ίδιου του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.

»Απορούμε ποιον κοροϊδεύουν. Φέρνουν ως πρόσχημα την πανδημία που στην ουσία δε πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους εργαζόμενους και για τους ξενοδόχους τα πρωτόκολλα λάστιχο ήταν προσαρμοσμένα για την ασφάλεια των κερδών και όχι των εργαζομένων. Άλλωστε πλέον η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς μέτρα, η κυβέρνηση η ίδια σήμανε τη λήξη της πριν το καλοκαίρι με ό,τι και αν σήμαινε αυτό για τους εργαζόμενους.

»Είναι ξεκάθαρο πλέον το μοτίβο στο οποίο κινείται η εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που στην ουσία θέλει να απομονώσει τη δράση του Συνδικάτου διότι έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της. Νομίζουν ότι με αυτή τη μέθοδο θα κρύψουν τις ατελείωτες και εξαντλητικές βάρδιες, την υπερεντατικοποίηση, τα κομμένα ρεπό, τις μεταφορές των λινών στην οδό Πανεπιστημίου από εργαζόμενους σε ώρα αιχμής, βάζοντας την ζωή των συναδέλφων σε κίνδυνο».

«Τους ενημερώνουμε», καταλήγει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων ν. Αττικής, «πως η δύναμη και η θέληση των εργαζομένων είναι ισχυρότερη από κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να τους απομονώσουν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα φανεί στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη που θα είναι μαζική και διεκδικητική, αλλά και σε κάθε σταθμό της δράσης των εργαζομένων μέσα από το επιχειρησιακό σωματείο τους και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις